Laura Cosoi, rețeta de macaroane cu brânză. Este perfectă pentru copii.
Ingrediente:
400 g macaroane
250 g brânză dulce de vaci
200 g brânză sărată (telemea, cașcaval, brânză de burduf sau feta)
3 ouă
200 ml smântână
50 g unt (pentru uns tava și deasupra)
2 linguri de zahăr (opțional, pentru gustul dulce)
Opțional: coajă rasă de lămâie sau stafide (pentru un plus de aromă)”.
Laura Cosoi, rețeta de macaroane cu brânză. Modul de preparare
“Pregătirea pastelor:
Fierbe macaroanele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și clătește-le sub un jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere.
Amestecul de brânză: Într-un bol, amestecă brânza dulce cu brânza sărată mărunțită. Poți să guști amestecul și, dacă e nevoie, să adaugi sare. Dacă preferi un gust mai dulce, adaugă zahărul și amestecă bine. Încorporează și ouăle bătute, smântâna și, dacă dorești, coajă rasă de lămâie sau stafide.
Asamblarea: Unge o tavă cu unt. Amestecă macaroanele fierte cu compoziția de brânză și ouă, apoi toarnă totul în tavă.
Deasupra, pune bucățele mici de unt pentru o crustă aurie și frumoasă.
Coacerea: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Introdu tava în cuptor și lasă la copt pentru aproximativ 30-40 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie frumoasă deasupra”, a mai scris vedeta pe contul de socializare.