S-a schimbat vârsta de pensionare! În ce condiții se pot pensiona femeile la 52 de ani

Publicat: 04 oct. 2024, 11:19 Autor: Loredana Dumitrașcu News

S-a schimbat vârsta de pensionare! În ce condiții se pot pensiona femeile la 52 de ani. 

Condițiile necesare pentru a putea beneficia de această pensionare anticipată sunt destul de clare. Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare și care au crescut copii până la vârsta de 16 ani sau, alternativ, au adoptat și crescut copii pentru cel puțin 13 ani, pot solicita reducerea vârstei de pensionare.

Reducerea variază în funcție de numărul de copii pe care i-au crescut. De exemplu, o femeie care a crescut un copil beneficiază de o reducere de 6 luni din vârsta standard de pensionare, în timp ce femeile care au crescut șapte sau mai mulți copii pot avea vârsta de pensionare redusă cu până la 3 ani și jumătate, potrivit Newsweek.ro

Este important de menționat că aceste reduceri se pot cumula cu alte reduceri prevăzute de lege, cum ar fi cele acordate pentru condiții de muncă speciale sau deosebite. Însă, reducerea totală a vârstei de pensionare nu poate depăși 11 ani.

Când vor fi virate pe card pensiile în luna octombrie, după a doua majorare

Pe de altă parte, pensionarii care aleg să utilizeze serviciile Poștei Române vor primi pensiile între 1 și 15 octombrie. Acest sistem asigură o distribuție uniformă și organizată a fondurilor, astfel încât toți seniorii să aibă ocazia să-și încaseze pensiile în timp util.

Aceasta este a doua lună în care majoritatea pensionarilor din România beneficiază de pensii majorate, aducându-le o ușurare financiară binevenită. După recalcularea din septembrie, au apărut nemulțumiri legate de sumele primite, ceea ce a generat un val de contestații. Citește mai multe aici.

foto: arhiva ciao.ro

Publicat: 04 oct. 2024, 11:19 Autor: Loredana Dumitrașcu News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×