Fizica gustului: Cele mai periculoase mituri alimentare legate de slăbit

Publicat: 27 sept. 2024, 10:30 Autor: ileana.ghinea Life
Fizica gustului: Cele mai periculoase mituri alimentare legate de slăbit

„Fizica gustului”, emisiune moderată de Alex Hada la Radio România Cultural, continuă seria „lecțiilor” deschise despre alimentație sănătoasă cu demitizarea unora dintre cele mai puternice preconcepții legate de nutriție. Important de știut este faptul că toate afirmațiile din emisiune sunt susținute de studii științifice și nu de opinii personale.

Într-o lume inundată de informații despre diete miraculoase și soluții rapide, este foarte important să distingem între mituri si realitate. Un studiu publicat în „Obesity” a analizat obiceiurile alimentare ale persoanelor supraponderale și obeze și a concluzionat că ora la care mâncăm nu are un impact semnificativ asupra greutății. Acest studiu a arătat că ceea ce contează mai mult este totalul caloriilor consumate pe parcursul zilei și calitatea dietei, nu ora la care mâncăm.

„În episodul de săptămâna aceasta vom explora un subiect esențial pentru mulți dintre noi: miturile alimentare legate de slăbit. Vom demonta concepții greșite precum evitarea grăsimilor pentru a slăbi sau a nu mânca după ora 18 pentru că te îngrași. Scopul nostru este să înțelegem mai bine ce funcționează cu adevărat pentru noi și să promovăm o abordare sănătoasă și sustenabilă pentru pierderea în greutate. Vă invit să descoperim adevărul împreună!”, spune Alex Hada, realizatorul emisiunii „Fizica Gustului”.

Emisiunea radio „Fizica gustului” este difuzată în fiecare vineri, cu începere de la ora 14:30, la Radio România Cultural.

Prima ediție a emisiunii poate fi ascultată, AICI!

Alex Hada este, la numai 29 de ani, doctor în fizică și un entuziast al nutriției și al unui stil de viață echilibrat. Fizica gustului este noua serie de emisiuni savuroase și sănătoase care îl vor avea ca protagonist, la Radio România Cultural. El va aborda, în fiecare vineri, de la 14.30, subiecte cum ar fi, de exemplu, miturile alimentare, dar și felul în care putem evita capcanele nutriționale care apar odată cu stilul de viață modern, agitat, greu de controlat.

Pasiunea sa pentru fizică a început încă din copilărie și s-a transformat treptat într-o carieră de cercetare, culminând anul trecut cu obținerea titlului de doctor în fizică. Preocuparea sa pentru un stil de viață sănătos a derivat din interesul său pentru știință și consideră că alimentația trebuie să se bazeze pe dovezi științifice, nu pe mituri sau zvonuri.

“Pasiunea mea pentru un stil de viață echilibrat a apărut strict din pasiunea pentru știință. Nu trebuie să ne bazăm pe cunoștințe aflate din popor, ci pe cunoștințe pe care ni le putem sustrage din diferite studii științifice care au fost realizate pe perioade lungi de timp și care ne aduc argumente – cât de bune, cât de indicate sau contraindicate sunt anumite stiluri de viață.”

Publicat: 27 sept. 2024, 10:30 Autor: ileana.ghinea Life
Pe aceeași temă
×