Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România

Publicat: 17 sept. 2024, 12:47 Autor: Loredana Dumitrașcu News

Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România.

Dragoș Tăbăran, jurnalist TVR, expert al știrilor interne și specialist al spațiului ex-sovietic, a murit în această dimineață, a anunțat Televiziunea Română.

Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România

Jurnalistul Dragoș Tăbăran, expert în știri externe, a încetat din viață în această dimineață, a informat Televiziunea Română. Regretatul om de presă și-a desfășurat activitatea în cadrul TVR, remarcându-se ca un expert în știri externe și bun cunoscător al spațiului ex-sovietic. De asemenea, Dragoș Tăbăran s-a implicat în relatarea, cu acuratețe, a evenimentelor din Ucraina, de la izbucnirea războiului cu Rusia.

„Veste tristă pentru TVR și pentru jurnalismul românesc. Dragoș Tăbăran, un expert al știrilor externe și un specialist in spatiul ex-sovietic, s-a stins din viață în această dimineață.A fost alături de Știrile TVR în toate conflictele internaționale din ultimele trei decenii. Vorbea, printre altele, limba rusă și a tradus în direct primele declarații la începutul invadării Ucrainei. Era un profesionist și un om dedicat demnității editoriale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat postul public.

Mesaj TVR

Mulți oameni de presă care l-au cunoscut l-au descris ca fiind un profesionist desăvârșit. Jurnalista Csiki Camelia a transmis un mesaj emoționant la aflarea veștii triste.

„O veste tristă pentru redacția noastră de stiri și pentru mine. A plecat dintre noi mult prea devreme jurnalistul Dragoș Tăbăran, corespondent de război, analist și comentator de știri externe.

Un om deosebit, inteligent și unul dintre colegii cu care m-am înțeles foarte bine în ultimii ani. Îmi plăceau glumele lui smart si mai ales poveștile nostre despre istoria lumii. Am și realizat împreună o campanie despre Primul Război Mondial, care a avut mare succes. Dragos a făcut reportaje despre războiul din Europa, iar eu despre cum a fost la noi Marele razboi. Era foarte deștept și avea un suflet minunat! Îmi pare tare rău că a plecat așa repede! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, Dragoș!”.

Publicat: 17 sept. 2024, 12:47 Autor: Loredana Dumitrașcu News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×