De ce nu a vrut să urce Oana Paraschiv în lift la Asia Express! Fobia de care suferă afectează foarte mulți români: cauze, cum se manifestă și tratament

Publicat: 05 sept. 2024, 12:40 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

De ce nu a vrut să urce Oana Paraschiv în lift la Asia Express! Fobia de care suferă afectează foarte mulți români: cauze, cum se manifestă și tratament.

Oana Paraschiv a suferit un atac de panică la Asia Express, atunci când a văzut că trebuie să urce cu liftul într-o statuie pentru a face misiunea. Vedeta radio nici nu a vrut să audă de lift și a spus că în România merge numai pe scări. Mihai Găinușă, partenerul din competiția Asia Express, a încercat să o încurajeze și să îi spună că nu are cum să urce cele 25 de etaje ale statuii.

Într-un final, Oana Paraschiv a urcat în lift, însă pe toată durata probei a fost extrem de agitată.

„Efectiv nu pot. Mă ia cu rău, cu leșin, îmi e cald. De fiecare dată acest rău se termină cu leșin la mine”, a spus concurenta Asia Express.

Ce este teama de lift – explicație DEX

Elevatorfobie – Teamă patologică de elevator, ascensor. Include teamă de a fi într-un ascensor, de a fi prins într-un ascensor, sau de a fi traumatizat de un ascensor defect care cade.

Fobia de lift, una dintre cele mai răspândite tulburări de anxietate

Una dintre cele mai răspândite tulburări de anxietate a epocii moderne este fobia de lift. Aceasta reprezintă vorbim de frica de a te afla în apropierea unui ascensor sau de a te urca în el. Specialiştii sunt de părere că persoanele care au această afecţiune suferă fizic în momentul în care se află faţă în faţă cu obiectul fobiei lor. Cei care suferă de această tulburare nu trebuie să se sperie. Fobia de lift este tratabilă.

Cei care au această fobie suferă fizic încă din clipa în care ajung în faţa unui ascensor. Specialiştii sunt de părere că această fobie are de cele mai multe ori rădăcina în evenimente care s-au petrecut la un moment dat în viaţa lor.

Conform psihoterapeuţilor persoanele care suferă de această fobie pot fi recuperate prin şedinţe de terapie. În marile oraşe, acolo unde ascensoarele se găsesc în majoritatea clădirilor înalte, oamenii sunt obişnuiţi să trăiască şi experienţe neplăcute în lift.

De ce nu a mers Mihai Găinușă cu soția în Asia Express

Mihai Găinușă și Oana Paraschiv formează o echipă la Asia Express – Drumul Zeilor de la Antena 1. Cei doi se luptă cu alte 8 echipe pentru marele premiu de 30.000 de euro.

Dacă celelalte echipe au venit în concurs fie cu partenerul de viață, frate sau soră, fin sau prieten foarte bun, ei bine, Mihai Găinușă a ales să concureze alături de colega de la radio. Toată lumea s-a întrebat cum a fost posibil să nu participe alături de soție.

Explicația lui Mihai Găinușă a fost una destul de amuzantă, însă așteaptată cu interes de către fanii emisiunii de la Antena 1.

„Am lăsat soția acasă pentru că cineva trebuia să aibă grijă și de copii. Așa că am venit în Asia Express cu Oana, care este colega mea de la radio și ne știm de peste 14 ani”, a spus Mihai Găinușă în emisiune.

foto: social media

Publicat: 05 sept. 2024, 12:40 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×