Doliu în lumea muzicii a anilor ’80. Artistul a murit la 72 de ani

Publicat: 05 sept. 2024, 10:35 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

Doliu în lumea muzicii a anilor ’80. Bora Djordjevic, o legendă a muzicii rock iugoslave, a murit la vârsta de 72 de ani în urma unor complicaţii cauzate de o pneumonie, într-un spital din Ljubljana, capitala Sloveniei, a anunţat miercuri grupul său, Riblja Corba, informează AFP.

„Dragi prieteni, cu mare tristeţe şi durere, vă anunţăm că prietenul şi fratele nostru Borisav Bora Djordjevic ne-a părăsit. Odihneşte-te în pace, dragă Boki”, a transmis grupul rock într-un comunicat.

Doliu în lumea muzicii a anilor ’80

Cunoscut mai mult sub numele său de scenă, Bora Corba, acest muzician, care a fost o personalitate marcantă în rândul rockerilor iugoslavi, era de origine sârbă şi a fost autorul multor hituri ale anilor 1980.

Riblja Corba a fost unul dintre cele mai faimoase grupuri rock din Iugoslavia şi a continuat să vândă zeci de mii de copii ale discurilor sale chiar şi după destrămarea trupei în anii 1990.

Apariţiile provocatoare ale membrilor săi, textele cu mesaje sociale ale formaţiei şi personalitatea lui Bora Djordjevic au contribuit la succesul trupei. În 1990, cântăreţul a fost acuzat că „a insultat clasa muncitoare iugoslavă” în unele dintre cântecele sale. Însă urmărirea penală iniţiată de un guvern ezitant a fost în cele din urmă clasată.

Cântecele „Lutka sa naslovne strane”, „Pogledaj dom svoj, andjele”, „Amsterdam” şi zeci de alte titluri sunt considerate în prezent un simbol al unei întregi epoci şi al unei întregi generaţii.

foto: social media

Publicat: 05 sept. 2024, 10:35 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×