De ce e bine să pui sare în fața ușii de la intrare. Descoperă modalități de a folosi sarea

Publicat: 01 sept. 2024, 14:34 Autor: Denisa Iordache Life
De ce e bine să pui sare în fața ușii de la intrare. Descoperă modalități de a folosi sarea

Sarea nu este benefică doar pentru mâncare. Iată de ce este bine să pui sare în fața ușii de la intrare!

Sarea este un ingredient nelipsit din bucătăria oricărei gospodine, fiind utilizată în majoritatea rețetelor. Totuși, puțini știu că acest ingredient poate fi extrem de eficient și în activitățile de curățenie. 

Superstițiile legate de sare

Unii oameni cred în diverse superstiții și folosesc sarea nu doar pentru a alunga energiile negative, ci și pentru a purifica aerul din locuință. Conform unei tradiții vechi, dacă pui sare în colțurile casei, vei atrage noroc, pace și prosperitate. O altă versiune a acestui ritual, considerată la fel de eficientă, presupune să stai în mijlocul camerei, să iei o mână de sare și să o arunci în fiecare colț, deplasându-te în sensul acelor de ceasornic. 

În tradiția budistă, sarea este utilizată pentru a îndepărta spiritele rele. Practicanții acestei religii au obiceiul de a arunca sare peste umăr după participarea la o înmormântare. 

Sarea te scapă de insecte

Dacă te confrunți frecvent cu prezența insectelor în locuință, poți încerca acest truc. Combină o cantitate mică de sare cu ulei esențial de cuișoare. Sarea ajută la îndepărtarea gândacilor și a furnicilor, în timp ce uleiul de cuișoare acționează ca un insecticid natural, ținând la distanță țânțarii, muștele și alte insecte similare. 

Ajută la curățarea suprafețelor

Pe de altă parte, sarea poate fi folosită și pentru curățarea anumitor suprafețe. De exemplu, chiuveta din baie poate deveni rapid o problemă, mai ales când se înfundă des. Există, însă, o metodă simplă pentru a scăpa de reziduuri fără efort. Tot ce trebuie să faci este să presari câteva linguri de sare pe scurgere și să o lași să acționeze câteva ore. Dimineața, toarnă apă fierbinte în canalizare pentru a îndepărta toate depunerile de murdărie și grăsime. 

 

 

Sursă foto: social media

 

Publicat: 01 sept. 2024, 14:34 Autor: Denisa Iordache Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×