Nu vei mai folosi balsam de rufe. Descoperă ingredientul din bucătărie care îți va reda strălucirea și prospețimea hainelor

Publicat: 16 aug. 2024, 09:43 Autor: Denisa Iordache Life
Nu vei mai folosi balsam de rufe. Descoperă ingredientul din bucătărie care îți va reda strălucirea și prospețimea hainelor

Nu ai nevoie de balsam de rufe pentru mașina de spălat! Iată care este ingredientul pe care îl ai în casă și îl poți folosi!  

Puține gospodine știu că există un ingredient care, odată ce este adăugat în mașina de spălat, are efecte spectaculoase. 

Sarea nu este utilă doar în mâncăruri. Te poți ajuta de ea pentru a scoate petele, menține strălucirea culorilor, albi şi diminua efectul de îngălbenire a rufelor în timp. 

Folosește sarea pentru spălarea hainelor 

Este important de ştiut că sarea scoate până şi mirosul de mucegai. De asemenea, trebuie să ţii cont de faptul că nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curăţate doar la spălătorie, aşa cum este menţionat pe etichetă. Folosită frecvent la spălatul rufelor, sarea păstrează vii culorile şi previne decolorarea. 

Mod de utilizare: 

  • Protejarea culorilor rufelor noi: Înainte de a spăla hainele nou cumpărate, adaugă jumătate de ceașcă de sare în mașina de spălat, printre rufele colorate. Aceasta va preveni decolorarea hainelor noi și va împiedica transferul de culoare către hainele mai vechi care au fost deja spălate. 
  • Îndepărtarea îngălbenirii de pe lenjerii și prosoape albe: Dacă lenjeria sau prosoapele din bumbac alb au căpătat o tentă gălbuie, fierbe-le în apă, adăugând o lingură de sare și un sfert de ceașcă de bicarbonat de sodiu. După ce le-ai lăsat să fiarbă câteva minute, lasă-le să stea în soluție timp de încă o oră, apoi clătește-le bine în mai multe ape pentru a reda albul strălucitor. 
  • Îndepărtarea petelor de rugină: Pentru a elimina petele de rugină de pe țesături, pregătește o pastă din sare și oțet. Aplică această pastă direct pe pete și las-o să acționeze în aer liber, expusă la soare. După ce a avut timp să acționeze, spală rufele adăugând câteva lingurițe de sare în mașina de spălat. Petele vor dispărea, iar hainele vor arăta mai curate și mai albe. 

Sursă foto: social media

Publicat: 16 aug. 2024, 09:43 Autor: Denisa Iordache Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×