Rețetă de cheesecake cu cocos și ciocolată albă. Acesta este un desert extrem de răcoritor în această perioadă! Iată cum să îl prepari!
Dacă ești un iubitor al cocosului, nu mai trebuie să te limitezi doar la dulciurile sau deserturile cumpărate din magazin pentru a-ți potoli pofta. Încearcă rețeta de cheesecake cu cocos și ciocolată albă! Este un adevărat festin pentru papilele gustative și cu siguranță va deveni una dintre rețetele tale preferate după ce o vei savura.
Cum să prepari cel mai delicios cheesecake
Ingrediente necesare:
Pentru bază:
Pentru cremă:
- 250 ml smântână lichidă (30% grăsime)
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru decor:
- 0,5 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
Pregătește blatul:
- Sfărâmă biscuiții digestivi și amestecă-i cu untul topit.
- Pune amestecul într-o tavă rotundă cu pereți detașabili.
- Apasă bine compoziția pentru a o fixa pe fundul tăvii.
- Lasă blatul la rece pentru a se întări.
Prepară crema:
- Într-un bol, combină mascarponele cu zahărul pudră, 50 g de fulgi de cocos și extractul de vanilie.
- Încălzește smântâna lichidă într-o oală împreună cu ciocolata albă și 100 g de fulgi de cocos, amestecând până când ciocolata se topește complet.
- Hidratează un plic de gelatină în 100 ml de apă și lasă-l să se activeze timp de 10 minute.
- Adaugă gelatina activată în amestecul din oală și amestecă bine până când se dizolvă complet.
- Toarnă compoziția fierbinte peste amestecul de mascarpone și mixează bine cu un mixer până când se încorporează complet.
Asamblează și lasă la frigider:
- Toarnă crema peste blatul de biscuiți în tavă.
- Lasă cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 3-4 ore, pentru a se întări.
Decorare:
- Prăjește fulgii de cocos într-o tigaie până devin rumeni.
- Presară cocosul prăjit pe marginea cheesecake-ului.
- Bate frișca și formează 8 cercuri în formă de spirală pe cheesecake.
- Așază câte o bomboană Raffaello în fiecare cerc de frișcă.
Sursă foto: social media
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...