Florin Zamfirescu, despre cariera de actor. Cum au reacționat părinții lui când le-a spus că urmează actoria: „S-au crucit”

Publicat: 17 aug. 2024, 09:00 Autor: Denisa Iordache Vedete

Florin Zamfirescu a vorbit despre cariera sa vastă de actor. Cum au reacționat părinții lui când au aflat că își dorește să devină actor, dar și cine i-a descoperit talentul? Iată ce a mărturisit!

Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai renumiți actori din țara noastră. A reușit să câștige iubirea și aprecierea publicului cu talentul său moștenit, dar puțini știu povestea din spatele culiselor. Celebrul actor a mărturisit tot într-un interviu Viva.

Cum au reacționat părinții lui Florin ZamfiresFlorin Zamfirescu a vorbit despre cariera sa vastă de actor. Cum au reacționat părinții lui când au aflat că își dorește să devină actor, dar și cine i-a descoperit talentul? Iată ce a mărturisit!cu când acesta a ales meseria de actor

„S-au crucit. Mama a zis: „Tu chiar vorbești serios! Eu te-am împins să reciți. Am jucat prin liceu și teatru,
„Înșir-te mărgărite de Victor Eftimiu și „Steaua fără nume de Mihail Sebastian. În primul an eram atât de
încântat că am intrat la Teatru, că am fost primit de această familie de elită, artiștii români, încât toate scrisorile pe vremea aceea erau într-un fel…

Pe atunci nu erau telefoane mobile și scriam scrisori. Și toate scrisorile mele din primul an așa începeau: „Dragă mamă, dragă tată, sunt student la Teatru. După aceea, începeam cu ce aveam de spus, mai ceream niște bani… Am acele scrisori și acum. După un an devenise banal. Am terminat șef de promoție. Am intrat primul și am terminat primul.

În liceu nu eram foarte bun la învățătură. Eram mediocru. Dar la Teatru eram pasionat. Și am fost repartizat la Târgu Mureș. Pe atunci se făcea repartiția în afara Bucureștiului. Am venit prin propriile puteri, fără relații, fără pile. Am luat un premiu de interpretare la Festivalul Tineretului de la Piatra Neamț și minunata directoare, doamna Elena Deleanu, cu 30 sau 40 de ani de directorat – era cea mai veche din România – proceda la fel ca Lucia Sturdza Blandra. Urmărea prin țară cine se ridica și îl chema la București.
M-a chemat și mi-a dat cererea de transfer, eu nu am dat concurs. Premiul de la Piatra Neamț pentru doamna Deleanu a însemnat concursul. De la Târgu Mureș nu mi-au dat drumul, m-au cam chinuit… Povești.”, a povestit celebrul actor pentru sursa citată.

Cine este persoana care i-a descoperit talentul

Îndrăgitul actor a povestit despre mama lui care și-a dorit o carieră în lumea actoriei, dar nu a avut șansa lui. Astfel, femeia care i-a dat viața este cea care l-a descoperit pe Florin Zamfirescu și tot de la ea, spune el, a moștenit pasiunea pentru actorie.

„Eu nu mizez pe talent. Cine mi-a descoperit pasiunea, cine mi-a stârnit pasiunea am spus de o mie de ori. E mama mea, care a vrut să se facă actriță și n-a avut nicio șansă, că nu au dat-o la școală. Mama a jucat teatru de amatori. Dar, după ce m-am născut și am început să vorbesc, s-a apucat să mă învețe poezii. Și întâmplarea face că pasiunea pe care o avea mama am moștenit-o și eu.

Putea să nu se prindă de mine pasiunea aceasta. Pe urmă, am apărut pe scenă îndemnat de mama, la început, că la 6 ani de unde să știu? După care, dai la manivelă o dată, de două ori, până pornește motorul. Și când a pornit motorul, gata, nu mai împinge nimeni din spate. Iar la mine a pornit motorul. Cel puțin la 16 ani am devenit o vedetă națională, pentru că am participat la un festival.”, a mai spus Florin Zamfirescu.

A refuzat multe roluri

Deși își iubește meseria, Florin Zamfirescu este foarte selectiv în privința rolurilor pe care le joacă. Îndrăgitul actor mărturisește că mereu citea scenariul înainte, pentru a realiza dacă își dorește rolul sau nu. Acum s-a retras din cauza vârstei, dar și în trecut a refuzat multe roluri care nu se potriveau cerințelor lui.

„Eu am foarte multe roluri și în teatru, și în film pe care le-am refuzat. Sunt peste 10-15 roluri refuzate. Ultima dată a fost acum, când m-am retras și mi s-a propus un rol principal. Și am zis: „Gata, sunt prea bătrân, la revedere!. Acum le-am refuzat pentru că m-am retras, dar în alți ani am refuzat citind scenariul. E adevărat că și cu privire la scenariile acceptate m-am păcălit de multe ori.

Am visat că iese ceva mai teribil și, uneori, s-a întâmplat să nu fie. Dar nu am jucat în filme cu tentă ideologică. Tenta filmelor o fi fost, dar eu nu am jucat personaje partinice, secretari de partid, pionieri, uteciști… nu am jucat. M-am ferit. Am făcut-o deliberat. Erau colegi care abia așteptau astfel de roluri. Eu nu am acceptat să mă duc la televiziune și să recit, eu care m-am lansat ca recitator, cândva în 1966, aveam 17 ani. Când eram elev la Călimănești, eu am debutat recitând.”, a mai adăugat mai spus marele actor pentru sursa citată.

 

 

Sursă foto: social media

 

 

Publicat: 17 aug. 2024, 09:00 Autor: Denisa Iordache Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×