EXCLUSIV | Iulia Albu, problema de sănătate care îi dă bătăi de cap de 15 ani + Ce reacții are: “Câteodată mă umflu la față”

Publicat: 01 aug. 2024, 16:00 Autor: Andreea Archip Vedete

Iulia Albu evită pe cât posibil zahărul, care îi provoacă adevărate neplăceri. Vedeta a descoperit că organismul ei are reacții atipice în momentul în care consumă dulciuri, din cauza excesului de zahăr. Problema există de 15 ani, dar, de 4 ani o ține sub control, după cum a povestit, pentru CIAO.RO, jurata de la Splash! Vedete la apă (Antena 1). Prin urmare, o dată pe săptămână, Iulia Albu își permite să se răsfețe consumând deserturile favorite.

Aflată recent la un eveniment monden, Iulia Albu a refuzat să guste din prăjituri, explicând că nu consumă zahăr. La prima vedere, alegerea ei pare să aibă legătură cu silueta, însă teama ei este cu totul alta. Este legată de reacțiile adverse cu care se confruntă de mult timp. Mai exact, dacă face exces de zahăr și depășește o anumită limită, schimbările sunt vizibile: se umflă! Uneori și la față, efect care a fost pus pe seama unor presupuse intervenții de ordin estetic. Iulia Albu a oferit detalii, pentru CIAO.RO, despre situația ei și măsurile pe care a fost nevoită să le adopte.

Iulia Albu: “Mă umflu foarte tare, câteodată mă umflu la față”

Nu ai voie să consumi zahăr. Este vorba despre o problemă de sănătate sau e vorba strict de siluetă?

Am voie o singură dată pe săptămână zahăr și atunci când pot, fii sigură că dau iama în tot ce înseamnă dulciuri. Am câteva lucruri preferate, încă din copilărie, cum ar fi: acadelele, dar și ciocolata și ciocolată de casă mai ales.

Așa este, nu am voie zahăr. Mă umflu foarte tare, câteodată mă umflu la față. Recent, am citit chiar un articol despre mine cum că mi-aș fi făcut o intervenție estetică. E trist că oamenii cumva nici după ce spui asta de foarte multe ori, nu înțeleg lucrul acesta și nu își dau seama că este cumva o situație medicală. Încerc să o țin sub control, dar nu mă deranjează nici când se întâmplă, pentru că suntem toți oameni și avem niște lucruri lumești care ne efectează, chiar și Iulia Albu!

Cum ai descoperit? 

Pur și simplu am o intoleranță la o anumită cantitate de zahăr. Adică dacă aș mânca în fiecare zi zahăr, cu siguranță aș ajunge iarăși la problemele pe care le aveam. Așa o dată pe săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Este totul ținut sub control.

Iulia Albu: “Am fost la foarte mulți doctori, nu a știut nimeni să spună care era problema”

Problema asta de cât timp este?

Cred că de vreo 15 ani. Nu am descoperit-o imediat, ci acum vreo 4 ani, dar simptomele de atunci sunt. Am fost la foarte mulți doctori, nu a știut nimeni să spună care era problema.

Cu ocazia asta ai și o disciplină din punct de vedere alimentar.

Nici pâine nu mănânc decât o dată pe săptămână, adică sunt foarte multe lucruri pe care eu nu mai am voie să le mănânc. Deși nu sunt intolerantă la gluten, dar pur și simplu nu este ceva care să îmi facă bine. Și nu este vorba că țin vreo cură de slăbire, pentru că greutatea mea a fost oscilantă, mai mult decât este vizibil, pentru că eu fiind destul de înaltă, nu se vede întotdeauna.

Foto: Instagram

Publicat: 01 aug. 2024, 16:00 Autor: Andreea Archip Vedete
Am absolvit Facultatea de Geodezie în 2005 și apoi un masterat în Comunicare și Relații Publice la SNSPA. Mi-am dorit…...
Pe aceeași temă
×