Făină în cuptor? Descoperă trucul care te va ajuta să cureți cuptorul ușor și rapid!

Publicat: 28 iul. 2024, 14:13 Autor: Denisa Iordache Life
Făină în cuptor? Descoperă trucul care te va ajuta să cureți cuptorul ușor și rapid!

Gospodinele sunt mereu în căutare de soluții ingenioase care să le faciliteze munca în casă, astfel că au descoperit o serie de trucuri pentru curățenie de-a lungul timpului. Chiar dacă unele dintre aceste metode par neobișnuite, ele sunt extrem de eficiente. De exemplu, poți presăra făina pe aragaz înainte de a-l curăța. Acesta este un truc care se dovedește a fi de mare ajutor și eficiență. Iată sfaturi care îți vor simplifică viața și te vor ajuta să menții un mediu curat și organizat în casă și în bucătărie! 

Păstrarea curățeniei în casă poate fi o activitate laborioasă, fie că ești acasă tot timpul sau lucrezi. Este esențial să investești timp și energie pentru a asigura un mediu curat și plăcut. 

Folosește făina pentru a curăța aragazul

Dacă te-ai confruntat cu depuneri de grăsime întărită pe aragaz sau în cuptor, nu trebuie să folosești soluții speciale de curățare. Un truc simplu și eficient constă în a presăra făină pe suprafața respectivă înainte de a o curăța. 

Apoi, folosind o lavetă, ștergi cu atenție zona respectivă și vei observa cum grăsimea se îndepărtează rapid. Această metodă eficientă te ajută să rezolvi problema fără să investești în produse de curățare specializate care conțin substanțe chimice și pot afecta sănătatea. Rezultatele vor fi cu siguranță remarcabile. 

Folosește oțetul

Pentru a curăța cuptorul rapid și eficient, poți folosi un alt truc simplu, care implică folosirea oțetului. Iată cum procedezi: 

  • Umple un pahar sau o ceașcă rezistentă cu apă. 
  • Adaugă două linguri de oțet în apă și plasează paharul în cuptor. 
  • Pornind cuptorul, lasă-l să se încălzească timp de aproximativ cinci minute la o temperatură minimă. Scopul acestui pas este să creeze abur în interiorul cuptorului. 
  • După cele cinci minute, lasă cuptorul să se răcească puțin și deschide ușa cu atenție pentru a evita aburul fierbinte care poate ieși. 
  • Folosește o cârpă sau o lavetă moale pentru a șterge interiorul cuptorului. Datorită aburului creat, grăsimea și urmele de ulei ar trebui acum să fie înmuiate și ușor de îndepărtat. 

Sursă foto: social media

 

Publicat: 28 iul. 2024, 14:13 Autor: Denisa Iordache Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×