Prăjitura cu căpșuni. O rețetă delicioasă și simplă, perfectă pentru sezonul cald

Publicat: 12 iul. 2024, 10:30 Autor: Denisa Iordache Retete & Diete
Prăjitura cu căpșuni. O rețetă delicioasă și simplă, perfectă pentru sezonul cald

Prăjitura cu căpșuni plină de arome și revigorantă este cea mai bună alegere în sezonul cald. Această prăjitură este ideală pentru zilele toride pentru că îmbină dulceața delicioaselor fructe cu o textură ușoară și aerată. Este ușor de preparat și extrem de savuroasă. Iată cum poți să te bucuri de o prăjitură răcoroasă cu căpșuni, care îți va răsfăța papilele gustative și te va răcori în acele zile fierbinți!

Această prăjitură cu căpșuni este foarte simplu de făcut și este o bunătate ideală pentru a te răcori în zilele toride de vară. 

Cum să prepari prăjitura cu căpșuni

Pentru a realiza această prăjitură delicioasă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit

Pentru cremă:

  • 500 g căpșuni proaspete
  • 200 g zahăr
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatină
  • 100 ml apă rece

Pentru decor:

  • Felii de căpșuni proaspete
  • Frunze de mentă (opțional)

Mod de preparare:

Pregătește blatul: 

  1. Zdrobește biscuiții digestivi până obții un praf fin. Poți folosi un procesor de alimente sau poți pune biscuiții într-o pungă și îi poți zdrobi cu ajutorul unui sucitor. 
  2. Toarnă untul topit peste biscuiți și amestecă bine până când compoziția devine omogenă. 
  3. Întinde amestecul într-o tavă cu fund detașabil (cu un diametru de aproximativ 24 cm) și presează-l uniform în tavă pentru a forma baza. Apoi, pune tava în frigider pentru a se întări. 

Pregătește crema de căpșuni: 

  1. Hidratează gelatina în apă rece conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 
  2. Spală și curăță căpșunile, apoi mixează-le împreună cu zahărul până obții un piure fin. Poți folosi un blender sau un procesor de alimente. 
  3. Într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă până devine fermă și ține-o la rece în frigider. 
  4. Într-un alt bol, amestecă mascarponele până când devine cremos și omogen. 
  5. Încălzește gelatina hidratată la bain-marie până când se dizolvă complet (fără a o fierbe), apoi adaug-o în piureul de căpșuni și amestecă bine. 
  6. Încorporează treptat piureul de căpșuni în mascarpone, apoi adaugă smântâna bătută și amestecă delicat cu o spatulă până când compoziția devine omogenă.

Montează prăjitura: 

  1. Îndepărtează tava cu blatul de biscuiți din frigider și toarnă cu grijă crema de căpșuni peste el, egalizând suprafața.
  2. Reține prăjitura în frigider pentru cel puțin 4 ore sau până când crema devine complet întărită. 

Decorează prăjitura: 

După ce prăjitura s-a solidificat complet, îndepărtează-o din tavă și adaugă deasupra felii proaspete de căpșuni și, la alegere, frunze de mentă pentru un aspect răcoritor. 

 

Sursă foto: social media

 

 

 

Publicat: 12 iul. 2024, 10:30 Autor: Denisa Iordache Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×