Staţiunea balneară din România, preferată de turişti. Proprietăților miraculoase ale nămolului cenușiu de pe fundul apei atrag mii de oameni anual

Publicat: 10 iul. 2024, 13:18 Autor: Hermina Hagianu Life

Staţiunea balneară din România, preferată de turiştii din toate colţurile ţării se află la o distanță de nici o oră de Cluj Napoca. Ștrandul Băilor Sărate atrage mii de oameni anual mai ales datorită proprietăților miraculoase ale nămolului cenușiu de pe fundul apei și al concentrației de salină a lacului.

Zeci de turiști din țară vin anual la Ștrandul Băilor Sărate din Turda. Dezvăluirile celor care s-au vindecat de anumite probleme de sănătate au făcut tot mai mulţi oameni să viziteze locul.

Ștrandul a fost amenajat pe locul fostului Lac Roman încă din anul 1840 de doctorul Iosif Hanko. Apa are o adâncime de 7 metri și conținutul ridicat de clorură de sodiu (sare) de 48% din apa lacului, face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens (păstrarea mai mult timp a căldurii înmagazinate în apa sărată în compoziție cu zonele învecinate).

Conținutul ridicat de sare din apă oferă turiștilor un minunat loc de recreere, destindere, dar și terapie pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic și afecțiuni ginecologice.

Cea mai spectaculoasă stațiunea balneară din România

Capacitatea ștrandului este de aprox. 8.000 de persoane, iar pentru ca turiştii să aibă parte de toate condiţiile, reprezentanții au amenajat locuri cu nisip, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă.

Complexul Balnear este funcțional pe toată perioada anului, nu doar în sezonul călduros, iar turiștii se pot caza în hotelul situat chiar în complexul balnear. Totodată, baza de tratament din complex oferă servicii variate pentru afecțiuni ginecologice, reumatismale și respiratorii. Printre serviciile disponibile se numără: gimnastică terapeutică, împachetări cu nămol și parafină și masaje.

Administratorii complexului au anunțat că Ștrandul Băile Sărate și-a deschis porțile pe data de 14 iunie 2024, oferta fiind una generoasă pentru adulți și copii. Accesul se face pe baza unui bilet – în valoare de 25 de lei, iar după ora 17:00  prețul biletului este de 15 lei. Prețul pentru copii este de 15 lei.

De asemenea, cei care vor să stea mai multe zile pot beneficia de un preţ mai mic printr-un abonament.

Programul de funcționarea este de luni până vineri: 09:00 – 20:00, sâmbătă și duminică – 08:00 – 21:00.

 

Sursă foto: Facebook

Publicat: 10 iul. 2024, 13:18 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×