Două metode naturale pentru a reda albul imaculat al prosoapelor. Nu este nevoie de înălbitor

Publicat: 09 iul. 2024, 12:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Life

Un expert în curățenie a împărtășit două metode naturale pentru a reda albul imaculat al prosoapelor. Nu este nevoie de înălbitor

Prosoapele albe pot deveni gri în timp, fie că este vorba despre utilizarea frecventă sau pentru că nu le-ați spălat corect. Cu toate acestea, în loc să folosească înălbitorul, Catherine Green, expertul în curățare durabilă, recomandă două metode complet naturale care vă pot readuce la viață prosoapele albe.

„Pentru prosoapele care par să fie gri, o soluție simplă ar putea fi în dulapul tău. Bicarbonatul de sodiu este o modalitate ușoară de a reda albul prosoapelor”.

Bicarbonatul de sodiu este adesea recomandat pentru diverse sarcini de curățare în casă. Iar spălarea rufelor nu este diferită. Ca un bonus suplimentar, este recomandat și pentru înmuierea prosoapelor.

Două metode naturale pentru a reda albul imaculat al prosoapelor

„Amestecă o cană de bicarbonat de sodiu cu cinci litri de apă caldă. Și lasă-ți prosoapele albe la înmuiat peste noapte înainte de a te spăla în mod normal”, a spus Catherine, scrie express.co.uk.

„O jumătate de cană de bicarbonat poate fi adăugată direct în tamburul mașinii de spălat, dacă nu aveți ocazia să vă înmuiați prosoapele peste noapte.”

Pentru un bonus, în loc să-ți arunci prosoapele în uscător, Catherine recomandă să le agăți afară pentru a le usca într-o zi însorită.

„Dacă vă puteți scoate prosoapele albe în lumina soarelui timp de o zi, acest lucru le poate lumina cu adevărat. Razele UV vor înălbi în mod natural țesăturile și nu vă faceți griji dacă este frig. Prosoapele agățate pe ger vor avea același efect”.

Nu este nevoie de înălbitor

Cu toate acestea, dacă vrei ca prosoapele tale să se simtă cât mai pufoase posibil. Catherine admite că ar putea fi nevoie să folosești uscătorul de rufe.

„Fără îndoială, uscarea afară este mai bună pentru mediu și va ajuta prosoapele să dureze mai mult, dar nu se poate nega că un prosop uscat astfel se simte mult mai rigid decât unul uscat în uscător”, a spus ea.

De ce miros urât prosoapele după spălare

De ce miros urât prosoapele după spălare. Pune acest ingredient secret în mașina de spălat pentru un parfum curat.

Unul dintre motivele pentru careprosoapele capătă miros neplăcut, ca de mucegai, este că în timp se acumulează detergent și balsam în fibrele textile. Astfel, se creează un fel de peliculă și prosoapele nu mai absorb la fel de bine apa și nici nu se usucă în întregime, favorizând apariția bacteriilor care determină mirosul neplăcut. Vezi aici cum scapi de mirosul neplăcut din prosoape. Cea mai eficientă metodă prin care elimini mirosul oribil este una la îndemâna tuturor și foarte ieftină.

Publicat: 09 iul. 2024, 12:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×