Prosoapele de baie sunt rigide? Cu aceste 2 ingrediente naturale devin pufoase și nu mai ai nevoie de balsam de rufe

Publicat: 08 iul. 2024, 10:46 Autor: Loredana Dumitrașcu Life

Prosoapele de baie sunt rigide? Cu aceste 2 ingrediente naturale devin pufoase și nu mai ai nevoie de balsam de rufe.

Chiar și prosoapele de cea mai bună calitate pot deveni în cele din urmă rigide și dure din cauza unei greșeli obișnuite. Dar este ușor să le restaurați cu articole pe care probabil le aveți deja în dulapul din bucătărie.

Prosoapele pot deveni cu ușurință tari și crocante în timp, dacă nu sunt spălate corespunzător. Dar există o modalitate simplă de a restaura prosoapele pentru a le face din nou moi.

Prosoapele de baie sunt rigide?

Poate părea evident să spălați prosoapele cu balsam de rufe, dar este o greșeală comună pe care o fac mulți oameni. Deoarece balsamul se va acumula în prosoape și îngreunează materialul, făcându-le să zgârie în timp, scrie express.co.uk.

Lynsey Crombie, cel mai popular expert în curățenie din Marea Britanie, cunoscut și sub numele de Regina Curățeniei, a spus că prosoapele trebuie spălate diferit de restul rufelor tale.

„Spălați-vă întotdeauna prosoapele separat și fără alte haine. Alegeți un detergent de rufe delicat, fără aditivi, deoarece acesta va opri decolorarea și va proteja fibrele.

Pentru a fi pufoase, adăugarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu în sertarul pentru detergent de rufe le poate ajuta să le readucă la viață și, pentru mirosuri puternice, adăugați un capac de oțet de vin alb.

Cu aceste 2 ingrediente naturale devin pufoase și nu mai ai nevoie de balsam de rufe

Poate părea neobișnuit, dar oțetul este unul dintre cele mai bune produse pentru restaurarea prosoapelor, deoarece este ușor acid, ceea ce poate dizolva balsamul prins în țesătura prosoapelor.

Aciditatea oțetului ajută, de asemenea, la relaxarea fibrelor țesăturii, ceea ce le va ajuta în mod natural să fie mai moi la atingere.

Bicarbonatul de sodiu este alcalin, ceea ce înseamnă că poate descompune orice reziduu rămas pe care oțetul nu îl poate dizolva.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți prosoape în mașina de spălat și să adăugați aproximativ 230 ml de oțet alb și 120 g de bicarbonat de sodiu într-un sertar pentru detergent.

Puneți prosoapele la o spălare obișnuită, fără a folosi detergent, iar acestea ar trebui să iasă din mașina de spălat pufoase din nou”, a spus Regina Curățeniei

Cu ce se curăță hota de grăsime. Ingredientul natural și ieftin care o va face ca nouă

Cu ce se curăță hota de grăsime. Ingredientul natural și ieftin care o va face ca nouă. Află și tu trucul la care apelează foarte multe gospodine.

Hota are un rol foarte important în orice bucătărie. Electrocasnicul elimină mirosurile de mâncare gătită în bucătărie și, totodată, împiedică formare aburilor. Din aceste motive, hota ajunge să fie uneori mult prea folosită, drept urmare, acumulează şi multă murdărie.

Ca să cureți urmele de grăsime folosește o lavetă moale. Nu folosi bureți abrazivi pentru că aceştia o pot deteriora. Citește mai multa aici.

Publicat: 08 iul. 2024, 10:46 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×