EXCLUSIV I Alexandru Ciucu, dezvăluiri despre divorțul de Alina Sorescu + Procesul durează de 2 ani jumate: “Noi nu ne înțelegem. Teoretic putea să se termine în 6 luni”

Publicat: 20 iun. 2024, 13:52 Autor: Andreea Archip Vedete

Alina Sorescu și Alexandru Ciucu au pus capăt mariajul de 12 ani, artista fiind cea care a deschis procesul de divorț, care durează de mai bine de 2 ani jumate. Cei doi foști soți s-au întâlnit aseară la Petrecerea VIVA! 25 de ani, unde designerul a așteptat ca artista să termine de acordat un interviu pentru a o saluta. Relațiile dintre ei sunt reci, iar asta este evident și prin prisma faptului că separarea oficială nu s-a produs la notar, de exemplu. În interviul exclusiv acordat pentru CIAO.RO, creatorul de modă ne-a spus ce program respectă pe timpul verii și unde își va petrece vacanța alături de Raisa și Carolina. Alexandru Ciucu ne-a spus și motivele pentru care procesul de divorț se tot prelungește, el și fosta soție având cerințe diferite în ceea ce privește programul fetelor. În timp ce Alina luptă pentru un orar stabil, Alexandru vrea ca el să alterneze, respectiv fetele să petreacă o săptămână în compania lui, cealaltă alături de mamă.

Alexandra Ciucu și Alina Sorescu s-au întâlnit aseară la o petrecere mondenă, unde designerul a salutat-o pe artistă, fără să schimbe alte amabilități, semn că relațiile dintre ei sunt reci, iar “duelurile” sunt la nivel de avocați în instanță pentru programul fetelor, care prelungește astfel și procesul de divorț.

Alexandru Ciucu își duce fetele în vacanță la Roma

Vine vacanța mare pentru fete. Cum vă organizați cu ele, având în vedere că voi sunteți tot în proces de divorț?

Pentru vacanța fetelor respectăm ceea ce s-a hotărât în ordonanța președințială, după care funcționăm momentan. Așa că eu o să le am 2 săptămâni la începutul vacanței și 2 săptămâni spre partea de sfârșit. În prima parte vrem să mergem la Roma, vorba filmului să facem vacanță la Roma. Fetele fiind prima oară la Roma, vreau să viziteze locurile care sunt neapărat de vizitat când ajunge cineva prima oară acolo: Colosseum, Columna lui Traian despre care au învățat la școală și m-au întrebat dacă o să o vedem. Vreau să le duc la Piața di Spania, pentru că acolo au avut loc foarte multe prezentări de modă. Poate vedem Pantheonul și neapărat Bazilica San Pietro, pentru că acolo este centrul creștinismului catolic.

Veți merge împreună cu părinții tăi?

Nu, pentru că părinții mei au o vârstă destul de înaintată și nu prea mai călătoresc. Este destul de anevois pentru ei să ia avioane, mașini. Cu ai mei mai mergem pe aici, prin țară, undeva unde putem să ajungem ușor cu mașina, dar asta ar fi o excursie destul de dificilă pentru părinții mei, mama are 82 și tata 83, dar se țin foarte bine.

Alexandru Ciucu: „Noi nu ne înțelegem la programul fetelor, pe care îl petrec cu părinții”

Tu și Alina sunteți în proces de divorț de mai bine de 2 ani jumate. De ce nu se termină separarea oficială? Unde nu vă înțelegeți?

Noi nu ne înțelegem la programul fetelor pe care îl petrec cu părinții. Ideea este că, din păcate, un proces de divorț durează foarte mult pentru că sunt termene. Poți să primești un termen peste un an de zile, asta înseamnă că tot anul acela nu te mai judeci, dar practic tot nu ai ieșit din divorț. Până acum cred că am avut vreo 5 termene în 2 ani jumate. Teoretic putea să se termine în 6 luni, dar probabil că sunt și foarte multe procese, sunt poate puțini judecători, intră în vacanță judecătorească, sunt multe explicații pe care nu-mi doream să le fi aflat vreodată, dar iată că viața vrea să ne învețe tot felul de lucruri pe care nu neapărat ni le dorim.

Ar exista vreo posibilitate să vă împăcați și să renunțați la proces?

Cred că nu este un moment bun să vorbim despre lucrul acesta. Eu am fost întotdeauna deschis, adică nici măcar procesul prin care trecem nu face parte din nicio inițiativă de-a mea. M-am trezit parte a acestui proces, deci eu întotdeauna sunt deschis la comunicare, la a găsi o soluție. Eu nu aș fi făcut asta niciodată. Adică nu aș fi deschis niciodată un proces de divorț și, în general, cred că nu aș da pe nimeni vreodată în judecată. Aș căuta să găsesc o soluție, o comunicare.

„Am două fetițe superbe, care îmi ocupă tot timpul”

În momentul în care se vor lămuri lucrurile în instanța, te întreb dacă mai crezi în instituția căsătoriei, la un moment dat, dacă va fi cazul sau nu, după experiența asta?

În instituția căsătoriei ca și instituție cred, bineînțeles, că de aceea m-am căsătorit, chiar de două ori. Dar nu știu exact dacă neapărat în ceea ce mă privește pe mine, dar așa ca instituația căsătoriei da, cred. E firesc să te căsătorești cu persoana pe care o iubești și copiii pe care îi faci să aibă și mamă și tată în egală măsură, bineînțeles că nu legate, nu neapărat condiționate. Dacă lucrurile decurg normal, natural, dacă amândoi își doresc lucrul ăsta, atunci da, cred în ea.

Te mai vezi tată a treia oară?

E o întrebare …nu pot să îți răspund, pentru că nu m-am gândit la ea. Am două fetițe superbe, care îmi ocupă tot timpul pe care îl am când sunt cu ele. Mă dedic practic lor, nu pot să îți răspund la întrebarea asta pentru că nu m-am gândit la ea niciodată.

Foto: Instagram

Publicat: 20 iun. 2024, 13:52 Autor: Andreea Archip Vedete
Am absolvit Facultatea de Geodezie în 2005 și apoi un masterat în Comunicare și Relații Publice la SNSPA. Mi-am dorit…...
Pe aceeași temă
×