Ciocolata caldă are o consistență cremoasă și o aromă intensă, iar pe lângă ingredientele de bază poți adăuga diferite condimente, de la scorțițoară și până la mentă, cocos sau rom, în funcție de preferințele tale. Iată câteva rețete de ciocolată caldă, pe care le poți face simplu și rapid la tine acasă.
Pune laptele împreună cu smântână lichidă, zahărul și esența de vanilie într-o cratiță și lasă-le să fiarbă. Când ajung la punctul de fierbere, oprește focul și adaugă ciocolata neagră și sarea. Lasă ciocolata să se topească singură, fără să amesteci, timp de 2-3 minute. După ce s-a topit, amestecă bine cu un tel pentru a aera compoziția și pentru a obține o ciocolată caldă cremoasă. Apoi puteți să vă bucurați de ea alături de persoanele dragi, de Crăciun!
Adaugă într-un vas încăpător laptele condensat, laptele integral, ciocolata mărunțită în prealabil, extractul de vanilie și de migdale. Pune vasul pe aragaz, la foc mic, până când laptele se încălzește și ciocolata s-a topit în totalitate. E indicat să amesteci din când în când pentru ca laptele să nu se lipească de fundul vasului. Toarnă ciocolata caldă în căni și adaugă la final bezele.
Începe prin a dizolva zahărul și sarea în apă, la foc mic. Ia vasul de pe foc, apoi adaugă frișcă și amestecă bine până când se omogenizează. Pune iar vasul pe foc pentru un minut și lasă apoi să se răcească. Separat, dizolvă ciocolata în laptele fierbinte, adaugă romul și esența de vanilie și amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziția peste caramelul cu frișcă și amestecă din nou. Toarnă ciocolata caldă în pahare și decorează cu frișcă.
SURSA FOTO: Social Media