Orice masă de Revelion trebuie să înceapă cu câteva salate care să-ți trezească pofta de mâncare. Sunt ușor de făcut și, dacă ai mai mult timp la dispoziție, le poți orna ca să imprezionezi nu numai prin gust, ci și prin aspect.
Salata orientală este un preparat culinar ușor de gătit și extrem de gustos și sățios. Poate fi un fel de mâncare de sine stătător ori poate fi un preparat servit drept garnitură lângă un fel principal. Este un preparat ușor de gătit și, din fericire, poate fi completat cu o mulțime de ingrediente diferite, fără să îi influențeze gustul. Iată cum faci cea mai bună salată orientală cu ton și ouă de prepeliță.
Cartofii se fierb în coajă. Separat fierbeți și ouăle de prepeliță, într-un vas cu apă în care puneți un praf de sare grunjoasă și câteva picături de oțet. Tăiați ceapa rondele, castraveții în felii subțiri, cartofii cuburi, iar ouăle de prepeliță în jumătate. Amestecați toate ingredientele cu bucățile de ton din conservă, măslinele și salata verde.
Se fierb ouăle și cartofii. Ulterior, ouăle și cartofii se taie în cubulețe, se toacă ceapa și totul se pune într-un vas mare. Se adaugă în vas și castraveții murați și măslinele, dar înainte totul trebuie tocat mărunt. Maioneza se amestecă cu sare și piper și se adaugă peste celelalte ingrediente. Înainte de a servi, salata orientală cu maioneză se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Cartofii fierți se taie cubulețe, după ce s-au răcit. Peste ei se adaugă ceapă tăiată, măslinele, castraveţii şi gogoşarii murați, tăiaţi cubuleţe mici şi morcovii raşi pe răzătoare. Se amestecă toate ingredientele și se adaugă sare și piper după gust.
SURSA FOTO: Social Media