Andreea Esca, rețetă de tartă cu mere și caramel. Aris îi este un real ajutor în bucătărie

Publicat: 19 dec. 2023, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Vedete

Andreea Esca este în cea mai mare parte a timpului pe platourile de filmare. Vedeta aduce în casele românilor în fiecare seară cele mai importante ştiri din ţară. Însă, atunci când nu e pe micile ecrane, prezentatoarea TV obişnuieşte să îi răsfeţe pe cei dragi cu preparate delicioase. Recent le-a arătat şi celor care o urmăresc câteva mici secrete din bucătărie. A pregătit o tartă delicioasă cu ajutorul fiului său, Aris.

Cu siguranţă nu ai văzut-o prea des pe Andreea Esca în această ipostază. Pe lângă cariera de succes pe care o are pe micile ecrane, vedeta este talentată şi în bucătărie.

Andreea Esca, reţetă delicioasă de tartă cu mere și caramel

Vedeta de la Pro TV gătește adesea fel de fel de bunătăți, însă nu singură, ci deseori este însoțită și de unul dintre cei doi copii ai săi. De această dată, fiul său cel mic, Aris, i-a fost un real ajutor. Cei doi au pregătit o tartă de mere franțuzească, într-un mod pe care doar ea îl ştie.

„Pentru că fosta mea colega Irina Gologan mi-a adus mere foarte gustoase de la tatăl ei, din Neamț, am zis să fac tarta mea preferată,  “tarte tatin”. Ce să mai, cea mai rețetă franțuzească, cu mere moldovenești. Pai nu poate să iasă decât foarte bună. Iată rețeta”, spune Andreea Esca.

Află ce trebuie să faci pas cu pas

Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar modul de preparare este unul foarte simplu. Mai întâi trebuie să pregătești un aluat foarte fraged franțuzesc, spune Andreea Esca. După ce ai bifat acest pas, te poți apuca de prepararea merelor și caramelului.

„Rețeta foarte simplă am găsit-o chiar pe prospectul recipientului special pentru Tarte Tatin, cumpărat din București. Puteți să faceți însă tarta în orice altă “formă” de acest tip. Așadar, înainte de toate, faceți un aluat fraged. Fiecare după preferințe, cu sau fără ou, cu sau fără zahăr. Eu l-am făcut așa, de această dată: 300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț). Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lăsați în frigider până e gata conținutul. Cum pregătim conținutul vedeți în pozele alăturate.

Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr cum se vede în foto, și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.”, a continuat aceasta.

După ce aluatul este copt 40 de minute se lasă la răcit. Pentru un gust şi mai bun, Andreea Esca mai are un truc: pune peste ea smântână sau înghețată de vanilie.

„Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 10 minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie. Poftă bună!”, mai spune Andreea Esca.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 19 dec. 2023, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×