Dacă ții post, atunci acest desert este ideal pentru tine. Este ușor de preparat acasă și asta pentru că ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Postul Crăciunului 2023, denumit și Postul Nașterii Domnului, a început miercuri, 15 noiembrie, și se va termina pe data de 24 decembrie, în Ajun de Crăciun, zi în care se ține post negru. Există mulți români care țin post, de aceea venim în ajutor cu o rețetă delicioasă care îți potolește pofta de dulce. Iată cum se prepraă o negresă pufoasă fără lapte, ouă sau unt.
„Într-un bol puneți apa minerală, zahărul, sarea, esența și amestecați bine pânî se dizolvă zahărul. Adăugați uleiul și gemul, apoi bicarbonatul stins în oțet, scrie gustos.ro. Încorporați făina și cacao, omogenizați și transferați aluatul obținut într-o tavă de 25×35 cm și coaceți negresa 35-40 de minute, la 180 de grade C sau pânî trece testul scobitorii.
Lăsați-o pe un grătar să se răcească și tăiați negresa pufoasă de post în forma dorită. Dacă doriți, înainte de a o pune la cuptor, puteți presăra deasupra și nuci tocate. Eu zic să încercați rețeta de negresă pufoasă de post, este minunată și vă asigur că va fi pe placul tuturor. Poftă bună!”, spune nutriționistul Adina Rusu.
SURSA FOTO: Social Media