În afară de aspectul neplăcut al locuinței, igrasia reprezintă o reală problemă pentru sănătatea oamenilor. Este important să știm care sunt cauzele care duc la apariția igrasiei, dar și ce soluții există pentru a scăpa definitiv de ea.
Igrasia apare atunci când pereții rețin o cantitate ridicată de apă. Cu alte cuvinte, igrasia este un semn al umezelii excesive în casă. Pe măsură ce se dezvoltă va duce la apariția microorganismelor, adică a mucegaiului. Igrasia apare, de regulă, în colțurile încăperilor și se extinde apoi pe pereți și tavan. Treptat, va distruge vopseaua de pe pereți, tencuiala și chiar plăcile de rigips.
Odată cu apariția mucegaiului, persoanele se pot confrunta cu probleme respiratorii, reacții alergice sau astm. Sporii pot fi inhalați atât de cei care locuiesc în casă, cât și de animalele lor de companie. Conform unui studiu, simptomele care sunt asociate cu expunerea la mucegai și igrasie sunt strănutul, tusea, respirația șuierătoare, nas înfundat, înroșirea ochilor, iritații ale pielii, dureri în gât și, în unele cazuri, sângerări nazale.
Primul pas este să identifici sursa care a dus la creșterea umidității în casă și apoi să reduci nivelul de umezeală. Dacă pereții sunt afectați de mucegai, atunci este necesară aplicarea unor soluții antimucegai, potrivit alecoair.ro. În caz contrar, microorganismele vor continua să se dezvolte, iar problema va persista.
Hidroizolația casei este o etapă esențială în construcția unei case deoarece împiedică infiltrarea apei. De asemenea, este important să verifici constant umiditatea din casă. Poți face acest lucru folosind un higrometru sau un termohigrometru, care poate măsura nivelul de umiditate din materiale și din aer.
SURSA FOTO: Social Media