Paula Chirilă, rețetă de negresă cu glazură de ciocolată. Actriţa a explicat ce ai de făcut pas cu pas: „Pufoasă, gustoasă și super fină”

Publicat: 05 nov. 2023, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Vedete
Paula Chirilă, rețetă de negresă cu glazură de ciocolată. Actriţa a explicat ce ai de făcut pas cu pas: Pufoasă, gustoasă și super fină

Atunci când nu se află pe platoul de filmare, Paula Chirilă obişnuieşte să gătească ceva bun pentru cei dragi. Recent, le-a dezăluit celor care o urmăresc o reţetă rapidă şi foarte gustoasă de negresă cu glazură de ciocolată. Vedeta de la Antena Stars a explicat ce trebuie să faci pas cu pas.

Paula Chirilă este o mămică cu normă întreagă, dar îşi face timp şi pentru pasiunile sale. Una dintre ele este bucătăria. Cei care o urmăresc au fost surprinşi să vadă cât de bine îi ies preparatele, iar recent a venit pentru aceştia cu o nouă reţetă.

Paula Chirilă, rețetă pentru un desert irezistibil

Prezentatoarea TV promite că va ieși foarte pufoasă, gustoasă și super fină.

„Cea mai rapidă și gustoasă rețetă de negresă cu glazură de ciocolată, pufoasă, gustoasă și super fină”, a spus Paula Chirilă pe Facebook.

Ingrediente pentru negresă:

  • 2 căni de făină;
  • o jumătate de cană de ulei;
  • un ou;
  • o cană de zahăr
  • o cană de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 3 linguri de gem;
  • o linguriță de bicarbonat nestins;
  • esență de rom și puțin de vanilie;
  • un praf de sare.

Mod de preparare: 

Punem făina, uleiul, oul, zahărul și laptele într-un bol. Cu ajutorul unei linguri mai mari sau a unei spatule, amestecăm ingredientele.

„Se amestecă cu grijă ca să nu se facă cocoloașe. În principiu, întâi se pun toate ingredientele solide și apoi cele lichide, treptat, ușor-ușor și se incorporează ca să nu se facă cocoloașe”, a explicat Paula Chirilă.

După ce am amestecat bine, adăugăm restul ingredientelor: gem, cacao, bicarbonat, esențe și sare. Amestecăm în continuare până când obținem o compoziție omogenă. Apoi, turnăm compoziţia într-o tavă în care înainte am pus hârtie de copt.

„Am luat hârtia de copt și am umezit-o puțin ca să devină la flexibilă. Acesta este secretul ca să o putem tapeta așa cum trebuie”, a dezvăluit vedeta.

După ce am pus compoziția în tavă, aceasta va fi pusă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35 de minute.

Ingrediente pentru glazură:

  • un pachet de unt;
  • 2 linguri de lapte;
  • o ciocolată

Mod de preparare: Punem toate ingredientele la foc mic și să amestecăm până când acestea devin o compoziție omogenă. Ulterior, după ce am scos prăjitura de la cuptor, punem uniform glazura pe toată suprafața sa.

Sursă foto: social media

Publicat: 05 nov. 2023, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×