Cum să scapi de ploșnițe cu metode 100% naturale. Cum să scapi de ploșnițe de pat. În cazul în care nu știai, ploșnițele de pat (Cimex lectularius) sunt insectele acelea foarte greu de eliminat, a căror gazdă principală este omul și se hrănesc cu sânge cald.
Ploșnițele pot depune intre 300-500 de ouă într-o perioadă ce poate dura până la 2 luni, ceea ce înseamnă că se înmulțesc extrem de repede. Așa că, este timpul să aflăm cum apar și cum să le elimini din casa ta.
Daca apartamentul sau casa în care locuiești a fost invadată de ploșnițele de pat, ai o problemă destul de serioasă. Iată cum iți poți da seama că aceste insecte se găsesc în casa ta.
Primul lucru pe care va trebui să îl faci este să examinezi cu atenție lenjeria de pat, salteaua, cearceaful etc. Caută și semnele pe care le lasă aceste insecte, adică mici pete roșii de sânge sau petele maro de excremente.
De asemenea, ploșnițele emană un miros amărui, așa că daca simți așa ceva ia măsuri imediat. Mirosul nu este foarte plăcut, deci nu va fi greu să iți dai seama.
Testul final va fi să iți verifici corpul pentru a vedea daca ai mușcături. Daca ai mușcături sau bubițe care ți-au apărut peste noapte, acesta poate fi primul semn că aceste insecte se găsesc în casa ta.
Daca nu vrei să folosești insecticide din comerț, iată câteva metode 100% naturale care te vor ajuta.
Turmericul măcinat (curcuma) ajută la eliminarea ploșnițelor de pat, deoarece acesta conține curcumin și are efect antimicrobian. Acesta va sufoca insectele și le va ucide sau alunga din locurile în care și-au făcut cuib.
Cuișoarele emană un miros puternic și acestea sunt des folosite pentru a alunga insectele, mai ales ploșnițele de pat.
Soarele este inamicul numărul unu al ploșnițelor, așa că daca vrei să le elimini poți să scoți salteaua patului sau cearceafurile la soare, însă reține că vă fi nevoie de temperaturi care depășesc 32 de grade Celsius.
Uleiul esențial de mentă va alunga și el ploșnițele de pat, pentru că le va provoca o reacție alergică. La fel și uleiul esențial de lavandă.
Daca vă pregătiți să plecați în concediu și nu vreți să vă întoarceți cu câteva ploșnițe acasă, puteți utiliza săculeții cu plante uscate pentru a fi siguri că aceste insecte nu vă vor urmări și acasă.
Pentru a face un săculeț, aveți nevoie de o ceașcă de frunze uscate de eucalipt, jumătate de ceașcă de rozmarin uscat, jumătate de ceașcă de muguri de lavandă uscați și 10 cuișoare uscate.
O soluție făcută în casă pe care o veți pulveriza peste tot este iarăși o soluție extrem de bună. Pentru a o prepara aveți nevoie de o cană cu apă, 10 picături ulei esențial de lavandă, 10 picături ulei esențial de rozmarin, 10 picături ulei esențial de eucalipt și 3 picături de ulei esențial de cuișoare.
O soluție folosită și de bunica noastră sunt și frunzele verzi de fasole, acestea se pun sub saltele, perne, prin dulapuri etc. și vor îndepărtă ploșnițele de pat.
După ce ploșnițele de pat au luat cu asalt Parisul, răspândirea acestor insecte a scăpat de sub control și în Londra. Firmele de dezinsecţie spun că nu mai fac față numărului mare de solicitări. Chiar dacă mulți oameni care au ploșnițe nici nu raportează. Tony King, proprietarul firmei Pied Piper Pest Control, a spus că au fost găsite ploşniţe în birouri, autovehicule, dar şi în locuinţe.
”Am fost asaltaţi de solicitări referitoare la ploşniţe. Muncim pe brânci din cauza asta de cel puţin opt sau nouă luni”, a declarat el pentru agenţia de presă PA, potrivit DPA, preluată de Agerpres.
Acesta a adăugat că este o ”epidemie de ploşniţe în West London”, unde apartamentele din casele victoriene sunt principala sursă a cazurilor. Potrivit lui King. Creşterea este cauzată de intensificarea călătoriilor internaţionale ca urmare a încheierii pandemiei de COVID-19. El a adăugat că o altă problemă este că ‘‘mulţi oameni au ploşniţe, dar nu le raportează”, scrie digi24.ro.