Parfumul de lavanda face minuni! Ce afectiune poate fi tratata cu succes fara a se ajunge la medicamente

Publicat: 10 nov. 2017, 17:48 Autor: madalina m. Retete & Diete

Parfumul de lavanda pare sa aiba o actiune miraculoasa asupra pacientilor care sufera de afectiuni grave, sunt de parere cercetatorii. Doar cateva minute pe zi sunt suficiente ca aceasta planta sa isi faca efectul.

Totodata, mai multe studii au aratat ca lavanda are efecte calmante si medicii considera ca e o alternativa mult mai buna si mult mai naturala decat sunt medicamentele.

De asemenea, cei care se confrunta cu afectiuni grave ajung sa isi imbunatateasca stilul de viata daca aleg sa aiba chiar si un buchetel de lavanda in casa, pentru ca acesta va emana mult timp un parfum placut.

Parfumul de lavanda face minuni

In urma unui studiu efectuat de cercetatorii de la colegiul medical Weill Cornell s-a putut observa ca persoanele care se confrunta cu stari de anxietate par sa se linisteasca aproape instant dupa ce simt mirosul de lavanda.

Aceasta boala e considerata, alaturi de depresie, una dintre cele mai intalnite din lume, iar episoadele de anxietate duc de multe ori la stari de panica sau ganduri suicidale.

Psihologii sunt de parere insa ca lavanda ar putea reprezenta „cheia” in tratarea acestei maladii. Starile de neliniste, lipsa de concentrare sau senzatia de ameteala dispar pe loc, iar pacientii isi revin la normal.

Parfumul de lavanda face minuni

De asemenea, medicii se gandesc sa implementeze un sistem prin care pacientii internati in spitale sa beneficieze si de un tratament cu aromaterapie. S-a descoperit ca lavanda creste semnificativ si capacitatea organismului de a se lupta cu anumite infectii.

Cu ajutorul sedintelor de aromaterapie, pacientii care aleg parfumul de lavanda ar putea petrece mai putin timp pe patul de spital, iar starea lor de sanantate ar reveni mai repede la cea normala, mai arata respectivul studiu.

O suta de pacienti dintr-un spital din New York care sufereau de anxietate au fost impartiti in doua grupuri. Cei cinzeci de oameni care au fost de acord sa incerce alternativa parfumului de lavanda au reusit sa se puna pe picioare intr-un timp record fata de restul.

(sursa: express.co.uk)

Publicat: 10 nov. 2017, 17:48 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă