Proprietarul Pro TV, mort într-un accident de elicopter, a ajuns pe ”lista secretă” a președintelui ceh

Publicat: 28 oct. 2021, 09:53 Autor: Maria Apostol General
Proprietarul Pro TV, mort într-un accident de elicopter, a ajuns pe ”lista secretă” a președintelui ceh

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, s-a prăbușit cu elicopterul în apropierea ghețarului Knik din Alaska. Acesta a ajuns acum pe ”lista secretă” a președintelui ceh. 

Petr Kellner, miliardarul care deținea PRO TV, urmează să fie decorat, alături de prima femeie cehă care și-a pierdut viața într-o misiune militară internațională, de primul cosmonaut ceh, dar și de diva de 90 de ani Jiřina Bohdalová. Reprezentând cea mai înaltă distincție a Republicii Cehe, „Ordinul Leul Alb” poate fi acordat atât ca titlu civil, cât și ca titlu militar, inclusiv străinilor.

Potrivit presei străine, miliardarul Petr Kellner, economistul Michal Mejstřík și Michaela Tichá, sergent-major care a murit în timpul unei misiuni în Peninsula Sinai, la 27 de ani, vor fi premiați in memoriam. Mai multe detalii, pe CANCAN.RO.

Cum a murit proprietarul Pro TV

Petr Kellner se afla la bordul unui elicopter închiriat, Airbus AS350 B3. Acesta  s-a prăbușit în apropierea ghețarului Knik din Alaska.

O singură persoană aflată la bord a supraviețuit.

Omul de afaceri ceh era un practicant al schiatului pe ghețar. Un sport extrem foarte scump care presupune lansarea pe ghețar, dintr-un elicopter special adaptat, pentru a coborî pe zăpada neatinsă de nimeni până atunci.

Costul unei astfel de aventuri era de aproximativ 15.000 de dolari de persoană.

Publicat: 28 oct. 2021, 09:53 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă