Pizza este un preparat iubit de toată lumea, atât de către carnivori, cât și de vegetarieni. Este sățioasă și îți permite să folosești ingredinte variate și delicioase.
Dacă ești vegetarian, sortimentele de pizza sunt la fel de numeroase, iar combinațile inedite de toppinguri vor da naștere unor rețete fantastic de gustoase, ce îi vor tenta chiar și pe iubitorii de carne. Am pregătit pentru tine 4 rețete de toppinguri pentru pizza vegetariană. Dar, înainte de a începe este important să știi că pentru a obține pizza perfectă temperatura de coacere trebuie să fie mai mare în partea inferioară. Dacă ai un cuptor dotat cu mai mult funcții, ce oferă o încălzire sus-jos, atunci și această variantă te va ajuta să obții pizza perfect coaptă, scrie Hendi, într-un articol de pe blog.
Iată cele 4 rețete de toppinguri de pizza pentru vegetarieni:
Pizza cu legume grill
Ingrediente:
Pe blatul de pizza se pun ingredientele în ordinea prezentată mai sus și apoi totul se acoperă cu un strat de parmezan vegan. Se introduce la cuptor, până se rumenește bine.
Pizza cu conopidă în stil barbeque
Ingrediente:
Conopida se taie în bucăți potrivite și se mixează cu jumătate din cantitatea de sos barbeque. Se așază pe o tavă și se coace la cuptor, pentru 10 minute la 180°C, până devine crocantă. După ce conopida s-a copt, bucățile se trec și prin restul de sos. Compoziția se întinde pe blatul de pizza și se pune totul la cuptor până se coace bine. Se servește cu ceapă verde și pătrunjel, tocate mărunt, și sos de usturoi.
Pizza în stil mediteranean
Ingrediente:
Pe blatul de pizza vegan se întinde sosul de roșii. Se presară din loc în loc felii de mozzarella vegană. Se adaugă roșiile cherry tăiate felii sau pe jumătate. Se completează cu ciupercile și ardeiul roșu. La final se mai pot adăuga opțional câteva felii de mozzarella. Se bagă la cuptor până se rumenește bine. Se servește cu busuioc proaspăt, tăiat în fâșii.
Pizza cu spanac și anghinare
Ingrediente:
Într-o blender încăpător se mixează bine fasolea, caju-ul și apa, până obții o pastă cremoasă. Separat, într-o tigaie se sotează ceapa, apoi se adaugă usturoiul și după 3 minute se pune jumătate din cantitatea de spanac și anghinarea. După alte 3 minute, se adaugă pasta din caju și fasole, se amestecă și se condimentează cu sare, piper și fulgi de ardei iute. Se lasă puțin la răcit. Blatul de pizza se unge cu această compoziție, se presară restul de frunze de spanac și mozzarella vegană și se introduce totul la cuptor pentru 10-15 minute, la 180°C.
Pentru rețete de aluat de pizza vegan, consultă site-ul elephantasticvegan.com.
Sursa foto: unsplash.com