Delta Dunarii, o destinatie care nu trebuie ratata!

Publicat: 23 dec. 2020, 13:21 Autor: Maria Apostol News
Delta Dunarii, o destinatie care nu trebuie ratata!

Câți dintre noi, deși trăim în România, ne putem lăuda că am vizitat, măcar o dată în viață, Delta Dunării. Este păcat, pentru că avem de a face cu locuri de o inagalabilă frumusețe, care te fac să rămâi realmente mut de uimire. Din păcate, Delta rămâne pentru mulți dintre noi inaccesibilă, poate nu atât din cauza dificultății de a ajunge aici, cât și a costurilor, uneori destul de ridicate. Dar, atunci când vrei ceva cu adevărat special, o experiență demnă de ținut minte o viață întreagă, atunci nu te mai uiți la partea financiară, chiar și pentru o cazare în Delta Dunarii, o destinatie care nu trebuie ratata.

Există numeroase opțiuni de cazare în Delta Dunării, pornind de la casele localnicilor, pentru cei care își doresc o experiență cu adevărat autentică pe aceste meleaguri, campinguri, vile, pensiuni, și chiar resorturi de lux, unde ai parte de niște condiții de vis. Depinde de tine ce alegi, dar avem o mică recomandare pentru tine: când vine vorba despre cazare în Delta Dunării, niciodată să nu pornești la drum cu gândul că nu trebuie să te pregătești din timp, pentru că sigur vei găsi ceva la fața locului. Delta Dunării nu este un loc obișnuit, iar această afirmație nu este deloc făcută doar cu scopul de a te atrage spre a-l vizita. Din contră, un concediu în Deltă trebuie bine planificat și studiat, astfel încât să ai parte de acea experiență unică pe care ți-ai dorit-o de ceva vreme.

Ce poți face în Delta Dunării

În cazul în care nu erai hotărât dacă Delta Dunării poate fi o destinație de concediu potrivită pentru tine, îți oferim câteva motive pentru a te face să nu mai eziți și să începi să planifici concediul perfect!

Observă păsările!

Poate părea ceva plictisitor, cel puțin la prima vedere. Însă dacă ajungi în Deltă te vei convinge rapid că nu am exagerat cu nimic, ba din contră, vei ajunge și tu pasionat de bird watching, așa cum i se spune. Vei reveni acasă cu o mulțime de mulțime de fotografii, realizate în timp ce te plimbai cu barca, în care eroinele principale sunt ele, păsările Deltei Dunării. Egrete, pelican comun, pelican creț, lebede, lopătari… sunt doar câteva dintre ele, și pe care le poți surprinde în elementul lor. Nu uita însă de nuferi, care merită și ei atenția ta, iar dacă ai norocul să găsești unul galben, se spune că vei fi plin de noroc toată viața.

Cel mai bun borș de pește, în Deltă se găsește

Chiar dacă ai mai mâncat borș de pește și ți-a plăcut, sau din contră, este un fel de mâncare pe care nu prea îl agreezi, atunci când ajungi în Delta Dunării lasă totul la o parte și gustă acest preparat. Cu siguranță nu ai mai mâncat niciodată ceva atât de bun, iar gustul acestuia este unul inconfundabil, pe care nu îl vei mai găsi nicăieri, indiferent cât ai încerca! Mai multe specii de pește sunt folosite pentru borș, ceea ce-i dă o dulceață aparte, ca să nu mai amintim de faptul că se pregătește în aer liber, la pirostrii. Și servirea se face într-un mod special, cu peștele separate de zeamă, alături de nelipsitele ”garnituri”: mămăligă, ardei iute și să nu uităm nici de mujdeiul de usturoi, fără de care peștele nu are niciun gust!

Nu rata apusul, dar nici răsăritul!

Fie că ești genul romantic sau nu, dacă ajungi în aceste locuri, nu rata apusul soarelui, dar nici răsăritul. Vei reuși nu doar să îți umpli sufletul de frumos și să te simți, dintr-o dată, prea mic față de măreția sălbatică a acestor locuri, dar vei reuși să faci și niște fotografii ”de revistă”, cu care te poți lăuda în fața prietenilor, sau le poți urca pe rețelele de socializare, pentru a le arăta și altora măcar un pic din frumusețile pe care tu le-ai văzut ”live”.

Prinde pește!

Indiferent dacă ai sau nu microbul pescuitului în sânge, când ajungi în Delta Dunării nu reziști să nu pui mâna pe o undiță sau o lansetă și să-ți încerci norocul. Și dacă nici în Deltă nu prinzi pește, atunci ce pretenții să mai ai în altă parte. Este imposibil să nu prinzi măcar un caras amărât, dar dacă ești cu adevărat pasionat de pescuit, roagă-ți gazda să îți spună care sunt cele mai bune locuri. Nu există metodă mai bună de a te relaxa și a-ți încărca bateriile decât cu ”bățul în baltă”!

Plimbări cu barca!

Vrei o aventură de neuitat? Atunci nu rata plimbările cu barca, pentru a lua contact în mod direct cu Delta Dunării și tot ce presupune ea: floră, faună, chiar și mirosul specific. Discută cu barcagiul și află multe lucruri interesante despre cele mai frumoase canale, care sunt locurile unde poți pescui fără riscul de a te întoarce cu coșul gol, sau despre cum este viața pe aceste locuri, chiar și în extrasezon. Este obligatoriu ca atunci când ajungi în Deltă să faci plimbări cu barca, iar dacă dispui de ceva mai multe fonduri, poți face drumuri lungi până la destinații care te vor lăsa pur și simplu fără cuvinte!

Află tradițiile zonei!

Ca și în alte locuri din țară, și aici există o mulțime de tradiții locale, păstrate cu sfințenie! Discută cu gazdele tale despre acestea și află multe informații neștiute până acum.

Descoperă și tu Delta Dunării, și nu mai amâna vizita aici. Vei avea parte de ceva memorabil, demn de ținut minte o viață întreagă!

 

 

 

 

Publicat: 23 dec. 2020, 13:21 Autor: Maria Apostol News
Pe aceeași temă