De data asta, chiar s-a născut o stea!

Publicat: 24 aug. 2020, 15:33 Autor: Maria Apostol Vedete
De data asta, chiar s-a născut o stea!

Nu se știe de unde vine, nu știm decât că are 15 ani, că se numește Maria Peia și că are un bagaj de vise care îi alimentează cântecele. Dar nici despre cântecele ei nu știm mare lucru, și asta pentru că, deocamdată, avem doar unul. Dar unul și bun.

Cu emoție, vibrație și care precis va fi hitul anului. Era timpul și pentru ceva nou proaspăt și departe de ritmurile balcanice pe care le tot vâră în urechi radiourile.

Maria, dacă ar fi să scriem ca la carte, este o nouă speranţă a muzicii româneşti.

Dar, nu, nu este o speranță, este o certitudine, ”Nori de scrum” garantează acest lucru.

Adolescenta  s-a hotărât să împărtăşească lumii talentul şi vocea sa fenomenală printr-o poveste izvorâtă dintr-o experienţă personală, din apăsarea searbădă venită după o iubire sfârşită şi teama de nou. O piesă scrisă la ora la care „se risipesc în noapte promisiuni devenite şoapte”, când mintea de adolescentă îţi oferă date trunchiate, iar dragostea le transformă în realităţi.

Pe de o parte, povestea scrisă de Maria este o piesă de girl-power, dar cu accente pisiceşti, de poticnire între două stări, între iubire şi reproş.

Maria încearcă şi reuşeşte, într-o interpretare onestă, să fie în acelaşi timp afectată de pierderea unei iubiri şi ancorată în iubirea însăşi, scoţând din amar, lumina sau, cel puţin, amintirea ei: „tu m-ai purtat/ prin  minciuni amare/ îmi plăcea să le aud/ dar lăsau raze stinse de soare. Maria este şi fun şi sentimentală şi nostalgică, toate în acelaşi timp, pe drumul deschis şi bătătorit de Beyoncé, fără să se străduiască foarte tare sau să te forțeze să alegi doar una din emoțiile astea, pe rând.

Pare că vrea să evadeze, dar ceva o ţine captivă, cum ne ţine şi pe noi melodia, surprinzătoare prin ineditul soundului şi prin tăria cuvântului.

Succes, Maria Peia, avem nevoie de felul tău de a spune lucrurilor pe nume!

 

Publicat: 24 aug. 2020, 15:33 Autor: Maria Apostol Vedete
Tags:
Pe aceeași temă
×