Daca iti place sa calatoresti multi si nu vrei sa mananci numai la restaurant, atunci ai nevoie de o lada frigorifica. Este utila daca vrem sa depozitam alimente care se strica repede.
Cea mai des intalnita si cea mai ieftina este lada frigorifica portabila cu inlocuitor pentru gheata. Ea trebuie pregatita cu 12 ore inainte de a o folosi punand acumulatorul in congelator, iar geanta portabila este bine sa o tineti intr-un loc mai racoros.
Umple toata lada. Alimentele se pastreaza mult mai bine daca lada este plina, intrucat atunci cand este inchis are mai putin aer la temperatura camerei.
Daca pui alimentele deja racite este mult mai bine, deoarece lada portabila nu are puterea sa raceasca, ci mai degraba sa le mentina mai mult timp o temperatura mai rece.
Acopera lada cu o patura si nu o tine in soare.
Nu deschide des lada frigorifica. Daca vrei sa ai si gustari sau fructe recei pe care sa le consumi pe drum cel mai bine este sa le pui in alta lada frigorifica.
Mancarea poate sta intr-o lada frigorifica, fara sa se altereze, pana la 12 ore. Daca pui carne inghetata in lada ea ramane astfel tot cam 12 ore. Poti mari capacitatea de a tine alimentele mai reci adaugand mai multe sticle cu apa inghetata.
Folosita in mod corect, o lada frigorifica iti da o mare libertate de miscare. Poti sa ajungi pe plaje, in mijlocul pustiului si sa ai tot ce ai nevoie, poti pleca cu copiii si sa manance mancarea de acasa sau poti face economii in calatorii.
Sursa: gastropedia.ro.