Un studiu șocant arată că virusul din China ar trăi timp de 37 de zile în organism. Informația a apărut în revista medicală Lancet, arată cbsnews.com.
În acest studiu, specialiștii au arătat că pacienți cărora li s-au administrat medicamente antivirale nu au reușit, practic, să scurteze viața virusului. Mai mult decât atât, coronavirusul poate trăi în tractul respirator chiar până la cinci săptămâni.
La acest studiu au luat parte 19 medici care au analizat 191 de pacienți din China – 135 de la Spitalul Jinyintan și 56 de pacienți de la Spitalul Pulmonar Wuhan, scrie sursa citată. Dintre aceștia, 54 de pacienți au murit în spital. Virusul a rezistat în organism timp de 19 zile – pentru cele bolnave sever, iar în organismul celor critici, virusul a rezistat 24 de zile. Au existat cazuri (8 la număr) în care coronavirusul a rezistat până la 37 de zile.
„Această descoperire are implicații importante atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât și pentru îndrumarea cu privire la durata tratamentului antiviral”, au concluzionat autorii studiului.
Un doctor din Spania infectat cu coronavirus și-a prezentat simptomele, astfel încât toată lumea să înțeleagă cum se manifestă COVID-19. Medicul a arătat și cum i-a afectat virusul plămânii.
Doctorul Yale Tung Chen, în vârstă de 35 de ani, s-a infectat cu coronavirus în timp ce își trata pacienți, la Spitalul Universitar „La Paz” din Madrid. Medicul a publicat ecografii ale plămânilor săi pe o rețea de socializare și și-a prezentat simptomele, pentru a explica întregii lumi cum afectează noul coronavirus organismul uman.
”Ziua 1 după ce am fost diagnosticat cu COVID-19. Durere în gât, durere de cap puternică, tuse seacă, dar fără dificultate respiratorie. Fără anormalități la plămâni, la ecografie”, a scris el, în primul mesaj.
”Ziua 2 după ce am fost diagnosticat cu COVID-19. Durere mai slabă în gât, tuse și durere de cap, fără dificultăți respiratorii sau durere în piept”. Însă, medicul a precizat că a început să observe schimbări în plămânii săi, precum linia pleurală îngroșată.
”A început diareea, tusea a început să mă lase. Aceleași modificări la plămâni”, a mai scris el, în a 3-a zi.
”Ziua 4 după diagnosticul de coronavirus. Mai multă tuse și foarte multă oboseală. Fără dispnee sau durere în piept”, a mai scris el, arătând alte modificări mici la plămânii săi.