Vă mai aduceți aminte de gustoasele nuci umplute cu cremă? Nu exista sărbătoare perfectă fără acest desert al copilăriei. Deși rețeta este destul de migăloasă, rezultatul final va fi unul adorat de toți membrii familiei.
Rețeta de nuci umplute cu cremă este una destul de veche, care s-a predat din generație în generație. Nu aveți cum să nu vă amintiți de gustul fraged și aromat al micuțelor prăjiturele, pentru care mama sau bunica stătea ore în șir în bucătărie. Dacă vreți să vă întoarceți în timp, când orice desert era parcă mai dulce, vă recomandăm să încercați să preparați această rețetă.
Trebuie să știți dinainte că veți sta destul de mult timp în bucătărie. Nu vă speriați însă! Nici nu o să simțiți cum trece timpul, iar la final, sigur nu veți regreta alegerea făcută. Înainte de a vă apuca de această rețetă, căutați prin dulapul mamei sau de ce nu, al bunicii, forma de nuci pe care o foloseau ele. Cu siguranță o să vi se pară că desertul va fi mult mai gustos, cu un strop de melancolie din vremea copilăriei.
De asemenea, la final, va trebui să vă abțineți până să savurați nucile umplute. Este de preferat ca acestea să stea la frigider o zi, pentru a fi mai fragede.
Ingrediente aluat:
Ingrediente cremă de ciocolată:
Mod de preparare:
Amestecați bine untul cu zahărul pudră, după care adăugați ouăle, unul câte unul. Puneți treptat făina, amestecată cu praful de copt. Atenție! Este posibil să aveți nevoie de mai puțină sau de mai multă făină, în funcție de mărimea pe care o au ouăle. La final, aluatul trebuie să fie moale, dar să nu se lipească de degete, astfel încăt să-l puteți modela. După ce ați amestecat aceste ingrediente, lăsați aluatul la cuptor, pentru cel puțin 30 de minute.
Scoateți aluatul și începeți să-l împărțiți în biluțe. Forma de nuci umplute trebuie unsă înainte cu ulei, cu ajutorul unei pensule.
Puneți biluțele în formă și începeți să le coaceți. Aveți grijă să rotiți forma de pe o parte pe alta, pentru ca la final cojile să arate uniform. Acestea se coc la foc mediu, pentru maximum două minute.
După ce ați copt toate cojile, începeți să pregătiți crema de ciocolată. O să observați că atunci când scoateți cojile din forma de copt, vor rămâne margini care depășesc forma. Tăiați-le cu un cuțit și folosiți-le la cremă.
Amestecați resturile de aluat de la coji cu biscuiții, nuca, zahărul și cacaoa până obțineți o pastă omogenă. După aceea, puneți laptele, esența de rom și untul. Cu această compoziție umpleți cojile de nucă și lipiți-le două câte două, până le terminați pe toate.
Excesul de cremă se îndepărtează cu un șervețel, pentru ca nucile să arate cât mai frumos. La final, dați nucile prin zahăr pudră.