Catina – minune pentru organism! Proprietatile care i-au adus denumirea de ”ginseng romanesc”: sub ce forma se consuma

Publicat: 05 oct. 2017, 16:19 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Catina - minune pentru organism! Proprietatile care i-au adus denumirea de ''ginseng romanesc'': sub ce forma se consuma

Catina, numita Ginsengul romanesc, este un bun vaccin antrigripal, datorita fructelor sale, ca niste bobite aurii, care se coc toamna, si care ne ofera tuturor un ajutor nesperat, indiferent de varsta sau afectiuni.

Catina care creste in tara noastra are un continut chimic de exceptie, poate cel mai bogat din intreaga lume. Gustul lor acrisor-astringent ascunde o mare comoara pentru sanatate. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai multe decat citricele.

Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, aminoacizii esențiali, acizii grași esențiali.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uleiul de cătină este folosit în tratamentul ulcerului gastric și duodenal, diareei, urticariei și stărilor alergice, maladiilor neuroendocrine, reumatismului, afecțiunilor circulatorii și hepatice, alcoolismului, anemiei, asteniei și chiar stresului. Uleiul de cătină ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind de folos persoanelor care suferă de constipație. Are un efect protector asupra gingiilor. Extractele din frunze și ramuri au acțiune diuretică.

Uleiul de cătină, presat la rece, încetinește îmbătrânirea pielii. Pe lângă vitamina C, vitaminele E și A face din cătină și uleiul extras din ea, cea mai bună soluție naturală pentru regenerarea pielii.

Sursa: doctorulzilei.ro.

Publicat: 05 oct. 2017, 16:19 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×