Descoperirea care va cutremura Biserica. Pasajul din Bibile care le permite femeilor sa devina preoti

Publicat: 24 sept. 2017, 14:41 Autor: D. C. Life

Descoperirea care va cutremura Biserica. Un cercetator american sustine ca femeile au voie sa devina preoti. Acesta a descoperit un pasaj important din Biblie. Acesta a fost ‘adaugat mai tarziu’ si vorbeste despre rolul femeii in Bierica. Conform lui, si ele pot ajunge preoti daca isi doresc asta.

Pasajul cheie care sustine ca femeile trebuie sa taca in biserica nu e original. Acesta a fost folosit pentru a interzice femeilor sa devina preoti. Se pare ca pasajul a fost scris de un ‘scrib B’, nu de Pavel. Conform The Telegraph, femeile ar avea voie sa fie preoti.

Descoperirea care va cutremura Biserica

Descoperirea care va cutremura BisericaPasajul mai sus mentionat spune asa: „Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea.” Se afla in epistola catre Corinteni, capitolul 14, versetul 34. Ii este atribuit lui Pavel, dar descoperirile recente il contrazic.

Philip Barton Payne este academicianul care sustine ca pasajul nu este original. Acesta a studiat Codex Vaticanus, cea mai veche varianta a Bibliei grecesti. Acesta a identificat simbolul „distigme-obelos” langa pasaj. In trecut era folosit de scribi ca sa identifice o adaugare care nu aparea in texte originale.

Descoperirea care va cutremura BisericaAcademicianul sustine ca simbolul „distigme-obelos” a fost folosit de mai multe ori in Biblie. Adaugarea facuta de ‘scribul B; nu ar fi in concordanta cu Corinteni11:5: „Iar orice femeie care se roagă sau prooroceşte, cu capul neacoperit, îşi necinsteşte capul; căci tot una este ca şi cum ar fi rasă”. Potrivit acestui pasaj, femeile ar fi avut dreptul sa propovaduiasca.

Descoperirea care va cutremura Biserica

Descoperirea care va cutremura Biserica
Philip Barton Payne este academicianul care sustine ca pasajul nu este original

Criticii neaga tot ce spune academicianul. Acestia sustin ca pasajul nu lipseste din nicio versiune a Bibliei:

„Faptul că alte manuscripte au acel pasaj în alt loc se poate explica prin faptul că un scrib la un moment dat a uitat să transcrie versetul și l-a adăugat mai târziu. Cert este că niciun alt manuscript care a supraviețuit nu omite ambele pasaje simultan”, a spus Pieter Lalleman, conferențial în studii biblice la Colegiul Spurgeon.

Descoperirea care va cutremura BisericaCiteste si:

„Baiatul de 9 ani care a facut mii de dolari din cartoane. Cum a reusit sa stranga peste 240.000 $”

„Adevarul crunt despre aceasta imagine! De ce e femeia asta cazuta pe scari si NIMENI nu o ajuta”

„Ghita Ciobanu a ajuns la DNA! Ce s-a intamplat cu celebrul cioban din reclamele tv”

Publicat: 24 sept. 2017, 14:41 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă