”Diner en Blanc”, de la alb la infinit. Un concept sau o stare?

Publicat: 25 aug. 2017, 15:53 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete

Nu stiu ce va spune voua conceptul “Diner en Blanc”, insa mie imi sugereaza – evident – alb, cu siguranta – rafinament, si, mai presus de toate – exclusivitate.

Cumva am avut dreptate, “Diner en Blanc” se ghideaza perfect respectand elementele amintite mai sus, dar este mai mult de atat, este despre prietenie de la minus la infinit. ”Diner en Blanc”, un concept sau o stare?, ma intrebam? ”Cu siguranta, o stare. La vremea la care a inceput, nu existau metodele de astazi de promovare, oamenii se adunau pur si simplu, recunoscandu-se dupa outfit-ul alb și accesoriile de picnic!”, explică Monica Munteanu, organizatorul evenimentului.

”Diner en Blanc”, istoria unui concept worldwide

Pe 24 august 2017, Romania se aliniaza celor peste 70 de orase care organizeaza anual acest eveniment “outofthebox”, un eveniment care are cateva cerinte clare si extrem de simple: alb, o singura sticla de vin, atmosfera de calitate, mancare buna si socializare, multa socializare.

“Diner en Blanc” a luat nastere in Paris, in 1988, cand un anume domn Francois Pasquier si-a invitat un grup de prieteni la o cina in aer liber, o cina chic care impunea ca si dresscode – alb – , ca locatie alegand padurea Bois de Boulogne. “Am rugamintea sa va imbracati in alb, ca sa va puteti gasi unii pe altii!”, aceasta a fost singura lui pretentie. Pentru a participa la acest eveniment, doritorii au la dispozitie doua pachete: fie vin de acasa cu intreaga recuzita – masa, scaune, mancare, bautura, cos de picnic, fie primesc totul la fara locului, fiecare pachet avand pretul lui.

Daca pentru Romania evenimentul de anul acesta reprezinta un debut, “Diner en Blanc” a fost implementat, ca si concept, de fiul lui Francois Pasquier, Aymeric, si in Canada, in anul 2009. New York-ul s-a bucurat de alb, pentru prima data, in 2011, pentru ca in 2012, Singapore sa fie primul oras asiatic care accepta provocarea alba. Au urmat Brisbane, tot in 2012, Canberra in 2013 si Melbourne care a fost cucerit de fenomen in 2015.

Interesant de spus este faptul ca locatia evenimentului se anunta cu doar cateva ore inainte de deschiderea lui oficiala, trebuie sa fie una cu adevarat speciala, singurele pete de culoare acceptate sunt auriu sau argintiu, la accesorii, la acest eveniment participa intre  800 si 1000 de persoane, iar obligatia fiecaruia este sa socializeze.

„Diner en Blanc” la Bucuresti

https://www.facebook.com/mikecostache/videos/pcb.10155703809742375/10155703801257375/?type=3&theater

Asa cum spuneam si la inceput, 24 august 2017 pune pe harta mondiala a ”Diner en Blanc” și Bucureștiul, care a găzduit acest eveniment exact în Piața Revoluției. ”Primul eveniment este obligatoriu sa se desfasoare in oras, central. Am avut doua variante si am ales-o pe aceasta, datorita dimensiunilor, fiind la prima editie si avand o restrictie in ceea ce priveste numarul de persoane”, explica organizatorul.

Evenimentul, care strange sute de oameni la fiecare editie, si-a facut cu onoare treaba si in Romania. 600 de oameni s-au imbracat in alb, si-au luat cosuletele de picnic si au inceput sa se caute, asa cum indemna inventatorul evenimentului, Francois Pasquier, acum 30 de ani. “Am avut aproximativ 600 de invitati, printre care si multe vedete. Dani Otil, de exemplu, a venit desi era ziua lui, Adela Popescu a venit cu sotul, Radu Valcan, Gina Pistol, Cosmina Pasarin, Giulia cu sotul, Fabulous Muses, Otrava, Speak, Flick, Xonia. De atmosfera s-au ocupat DJ U-Gin, Alexandra Amadeus (vioara) si Prestige Orchestra (live band)!”, povesteste, in continuare, Monica Munteanu.

Un eveniment la care s-a muncit sustinut timp de 2 ani, promite o continuare pe masura si mult peste, pentru ca: “Dupa prima editie, ne-am dorit ca acest eveniment sa fie asimilat asa cum este el, ca un picnic ad hoc in strada, ne-am dorit ca mai multi oameni sa-si doreasca sa faca un set up de masa special, sa inteleaga ideea de locatie secreta pana in ultima clipa. Si, evident, la editia urmatoare ne dorim, avand in vedere ca ni se va si permite, cat mai multi oameni!”, declara Monica Munteanu.

Cine a organizat in Romania ”Diner en Blanc”?

Mult asteptatul eveniment a fost organizat in Romania de Monica Munteanu, unul dintre cei mai apreciati PR ai momentului, director general The Planner. Numele ei se leaga de proiecte importante precum Balul Rotary, Stejarii Country Club, Loft. Este partener Global Entertaiment, consultant Damian Draghici&Brothers, are proiecte pe zona de sanatate, dar si gastronomie. ”Diner en Blanc este, in primul rand, o provocare de a pune pe harta evenimentelor lor, desfasurate peste tot in lume, si Bucurestiul. Urmatoarele editii se vor desfasura si in alte orase ale tarii!”, conchide Monica Munteanu, organizatorul grandiosului eveniment.

Publicat: 25 aug. 2017, 15:53 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă
×