Drama tinerei care si-a vazut sotul inecandu-se, dupa ce a salvat o mama si pe fiica ei din valurile marii! Marturii cutremuratoare ale martorilor

Publicat: 10 aug. 2017, 11:28 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Drama tinerei care si-a vazut sotul inecandu-se, dupa ce a salvat o mama si pe fiica ei din valurile marii! Marturii cutremuratoare ale martorilor

O fapta eroica l-a costat viata pe un tanar din Arges. Adrian Ciureanu a sarit in ajutorul unei mame care ignorat restrictia salvamarilor de  a intra mare, desi valurile erau inalte de doi metri si a intrat in apa impreuna cu fetita sa. Mai multi turisti, printre care si nefericitul argesean, s-au aruncat in valuri riscandu-si la randul lor viata.

Totul s-a întâmplat ieri la Mangalia. Tânărul de 31 de ani, din comuna Mușătești, aflat pe plaja din Mangalia, a auzit când femeia striga după ajutor. Atât el cât şi soţul acesteia au sărit în valuri pentru a o salva pe aceasta şi pe fetiţa pe care din inconştienţă a luat-o cu ea în apă, în ciuda faptului să scăldatul era interzis. Când au văzut că tânărul nu mai iese la mal, câţiva oameni au cerut ajutor la 112. O echipă a scafandrilor din Mangalia a ajuns în scurt timp pe plajă. Scufundătorii au cerut la rândul lor, ajutorul colegilor de la Constanţa, pentru că valurile şi curenţii le creau mari probleme. Tânărul nu le cunoştea, dar nu a putut să stea deoparte când a văzut cum le înghit valurile. Din păcate, curenţii puternici l-au tras în larg, iar în ciuda intervenţiei salvamarilor, marea l-a înghiţit.

Mama şi fiica au fost însă salvate și aduse la mal, dar, ciudat, au dispărut fără a-și exprima recunoștința față de cei care l-au salvat. Cu atât mai mult, se poate spune că au pe conștiință un bărbat de 31 de ani care și-a lăsat familia în doliu.

Mai mulți oameni care s-au aflat la fața locului când s-a petrecut drama, au povestit cutremurați cum salvatorii au fost înghițiti de valuri, după ce au scos la mal pe femeia care a ignorat avertismentul salvamarilor și a intrat cu fetița ei în apă, menționează Adevarul.ro.

„De două zile este arborat steagul roşu, salvamarii umblă că nebunii, fluieră, dau din mâini… dar idioţii sunt în apă. Şi ieri, şi azi sunt pe aceeaşi plajă Laguna în Mangalia, unde s-a întâmplat incidentul şi am văzut inconştienţa «părinţilor», nici nu ştiu dacă se pot numi aşa! Păcat că nu există amenzi pentru nerespectarea culorii steagului şi trebuie să moară tineri pentru inconştientă unora. Din câte relatau azi şi ieri pe plajă vecinii de şezlong ai celor implicaţi în incident, au spus că femeia era în apa cu un copil (fetiţă) de 9 ani şi copilul zbieră din valuri «Mami, mami, hai să ieşim că mi-e frică!», dar ea nu voia nicicum să iasă. La un moment dat a venit un val mai mare şi i-a tras sub el… în larg.”

O altă martoră povestește că în acel moment, pe mal, se strânsese multă lume să privească, iar salvamarii au început să scoată din apă toți turiștii: „Eram pe plajă în momentul tragediei… Am văzut multă lume strânsă la 100 de metri de locul în care mă aflăm şi apoi, la nici 5 minute, salvamarii au început să scoată toţi oamenii din apa. Înţelesesem că se întâmplase ceva cumplit. O doamnă (acum realizez că e soţia victimei) fugea transfigurată de durere şi spaimă în urma oamenilor cu plută şi fluier şi îi ruga din toate puterile să intervină. I-am simţit durerea. Cel mai rău era că nu puteam face nimic… Ce să îi spui? Cum să o ajuţi? Ce cuvinte sau gesturi pot aduce consolare într-o asemenea situaţie? Mi se rupea sufletul… Am mustrat în gând marea şi am murmurat o rugăciune cu ochii spre infinitul albastru… Condoleanţe familiei îndoliate! Drum lin către stele, erou al valurilor!“

 

 

 

Publicat: 10 aug. 2017, 11:28 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă