Superstitia din batrani care planeaza in jurul mortii Patriciei Teicu. Care este al doilea nume pe care tanara NU trebuia sa il primeasca

Publicat: 05 aug. 2017, 13:40 Autor: D. C. Vedete

Superstitia din batrani care planeaza in jurul mortii Patriciei Teicu. Daca nu esti genul de persoana care sa creada in acest lucru, probabil aceste cuvinte te vor enerva. O vorba veche din popor spune ca numele pe care il primesti la botez iti dicteaza destinul.

Pare sa fie adevarat si in cazul Patriciei Teicu. Pentru cei care nu stiu, tanara mai avea un prenume. Si acela este Rodica, acelasi cu al mamei sale. Superstitia din batrani spune ca, daca o fiica primeste numele mamei sale, va fi urmarita de ghinion.

Superstitia din batrani pare sa se fi adeverit in cazul Patriciei Teicu, sustine click. Tanara s-a stins din viata miercuri, la Spitalul Fundeni. Timp de 2 ani, Patricia Rodica Teicu s-a chinuit cu leucemia. Boala grea i-a venit de hac chiar daca tanara suferise un transplant in urma cu cateva luni.

O alta traditie din batrani spune ca numele unui copil trebuie ales de nasi. Acesta nu trebuie divulgat mamei pana in ziua botezului, cand preotul il rosteste. Conform batranilor, un copil ar trebui sa primeasca numele nasilor sai.

„Numele pe care are să-l dea copilului naşa , nu-l ştie nimeni în afară de ea. De aceea, în momentul în care preotul botează copilul se strâng împrejurul lui o mulţime de băieţi ca să audă numele ce se dă copilului.

A murit fiica lui Marius Teicu PatriciaDupă aceea, ei se reped ca să ajungă care mai de care mai repede la casa mamei copilui, ca să îi spună ce numei i s-a dat. Băiatul care aduce această stire la părinţi, primeşte o mulţumire în bani”, spune un obicei notat in cartea lui Florea Simion Marian.

Asa arata Patricia inainte sa descopere ca are leucemie
Asa arata Patricia inainte sa descopere ca are leucemie

Dupa doi ani de griji si apasari, Marius Teicu a primit cea mai puternica lovitura din viata lui. Miercuri, fiica sa a incetat din viata la Spitalul Fundei. Vineri, Patricia Rodica Teicu a fost condusa pe ultimul drum de familie si prieteni.

”În ziua în care s-a născut Patricia am declarat un lucru, că a fost cel mai fericit moment din viața mea, acum cred că e cel mai greu moment… când a plecat în ceruri. A fost un copil bun, a fost un om generos, apropiat de copiii pe care îi diviniza. Zicea că trebuie să se facă bine, să aibă grijă de ei.

A murit fiica lui Marius Teicu PatriciaEra foarte optimistă, extraordinar de luptătoare. A sperat până în ultimul moment. A fost convinsă că se va face bine, dar uite… cu o boală ca asta nu s-a mai putut face nimic. Pot să vă spun că sunt debusolat, am fost foarte apropiați”, a spus Marius Teicu, cu lacrimi in ochi.

Citeste si: „Imagini de la inmormantarea Patriciei Teicu! Marius Teicu e devastat de durere”

Publicat: 05 aug. 2017, 13:40 Autor: D. C. Vedete
Pe aceeași temă
×