Razie in Mamaia: mancare expirata de un AN si o rata CONGELATA cu tot cu pene. Este ce au gasit comisarii de la Protectia Consumatorilor la doua terase, din zona Cazino, Mamaia. Acestia au gasit mai multe nereguli in aceste locatii.
La un punct de lucru al unei societati care vindea sucuri naturale, comisarii au gasit un nou pericol. In timp ce angajatii sustineau ca vand sucuri de fructe fresh, adevarul era altul. Lichidul era preparat din substante chimice extrem de periculoase, unele din ele expirate de un an. In componenta siropurilor se aflau si aditivi alimentari periculosi, interzisi in unele state ale UE.
„O locaţie din zona Cazino faleză oferea gratuit mostre din aceste ‘poţiuni’, în principal copiilor, îndemnând totodată părinţii să cumpere un produs fresh natural. În depozit nici urmă de fructe, ci doar bidoane, unele expirate de câteva luni, cu siropuri concentrat cu diverse arome şi culori. Pe lângă amenda aferentă, de 13.000 de lei, punctul de lucru a fost sancţionat complementar cu oprirea temporară a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate.
Aditivul alimentar aflat în compoziţia siropului era E133. E133 este un aditiv alimentar periculos, ce este interzis în peste 10 ţări din Uniunea Europeană. Doza maximă admisă a fost scăzută treptat de la 12,5 mg/kg corp, în 1975, la 10 mg în 1985, iar în 2010, la 6 mg. Această scădere s-a datorat noilor studii ce au avut ca scop determinarea efectelor E133 asupra organismului. (…) Albastru briliant devine foarte periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxice. Poate afecta negativ atenţia şi activitatea copiilor, fapt care trebuie adus la cunoştinţa părinţilor la locul de comercializare”, a spus Paul Anghel.
Comisarul mai sus mentionat trage un mare semnal de alarma. Acesta le sugereaza turistilor sa se informeze in legatura cu locatiile pe care el le amendeaza. Asa vor stii ce sa evite pentru ca sanatatea lor sa nu fie pusa in pericol. Toti cei gasiti cu nereguli au fost amendati si locatiile au fost inchise temporar.
„După ceea ce am văzut la ultimele controale pe litoralul românesc cred cu tărie într-o idee mai veche: de a afişa la loc vizibil, la intrare în restaurant, bar, fast food, cafenea un afiş cu informare potrivit căreia acel operator economic a fost sancţionat, pentru ce abateri constatate şi cu ce măsuri/ sancţiuni complementare, astfel încât consumatorul să fie informat şi să ia, în deplină cunoştinţă de cauză, decizia de a intra sau nu în acel spaţiu”, a mai declarat Anghel.
In afara de aceste doua terase cu nereguli, ziuaconstanta.ro a publicat o serie de imagini cu bucataria unei alte terase. Este vorba un local cunoscut de cei din zona ca fiind lent si cu servicii de slaba calitate. Se pare ca nici la capitolul curatenie nu exceleaza. Bucataria terasei din Mamaia arata ca dupa razboi!
Peretii sunt murdari, nezugraviti de cativa ani, cabluri de metri intregi atarna in voie deasupra alimentelor desfacute. Aceste nereguli au fost descoperite de comisarii de la Protectia Consumatorului din Constanta.