Amenzi de 12.000 lei pe Litoral! Ce nereguli au descoperit inspectorii in restaurante si magazine alimentare

Publicat: 08 iul. 2017, 16:34 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Amenzi de 12.000 lei pe Litoral! Ce nereguli au descoperit inspectorii in restaurante si magazine alimentare

Amenzi de 12.000 lei pe Litoral! Seria de controale ale inspectorilor sanitari a continuat si in acest weekend. Acestia au gasit mai multe nereguli in incinta unor restaurante si magazine alimentare. Au confiscat alimente si au aplicat amenzi de 12.000 de lei.

Patru restaurante si doua magazine alimentare de pe Litoral au fost amendate usturator de catre inspectorii sanitari veterinari. Acestia au confiscat patru kg de produse alimentare.

Acestea erau nepotrivite consumului de catre oameni deoarece erau alterate din cauza conditiilor in care au fost tinute.

„In cursul zilei de azi, 08.07.2017, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare in unitatile aflate in zonele de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Centru, Costinesti si Mangalia”, a transmis instituția.

Amenzi de 12.000 de lei pe Litoral

In urma controalelor efectuate, inspectorii au gasit mai multe neregului:

-depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare
-comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena
-etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare
-nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare

Alimentele alterate au fost confiscate pe loc. In urma cu o zi, inspectorii au mai sanctionat doua restaurante, o cantina, un depozit alimentar si o autoutilitara. Amenzile au fost in valoare de 11.000 de lei. Inspectorii sanitari veterinari au confiscat 12 kg de carne de pasare alterata.

Se pot face sesizari la numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007

Publicat: 08 iul. 2017, 16:34 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă
×