Există o epidemie de obezitate, de diabet tip II şi de boli cardiovasculare, iar estimările sugerează că 15 milioane de oameni din SUA vor dezvoltă Alzheimer până în anul 2050.Studiile recente însă sugerează că anumite alimente organice şi produse precum uleiul de cocos ar putea să prevină demenţa şi boala Alzheimer.
Mereu citim sfaturile obişnuite de prevenire – mănâncă sănătos, redu stressul, sport de câteva ori pe săptămână şi ţinerea creierului ocupat cu mai multe tipuri de activitate intelectuală. Dar în ceea ce priveşte dieta, uleiul de cocos continuă să primească un grad mare dar şi cuvenit de atenţie din partea susţinătorilor lui, cum ar fi dr. Mary Newport.
Dr. Mary Newport este medic neonatolog, care a studiat literatura şi cercetările în domeniul bolii Alzheimer din ultimii 10 ani. Această susţine că soţul ei a demonstrat o îmbunătăţire importantă după ce i-a administrat în mod regulat ulei de cocos.
Soţul ei, Steve, în vârstă de 58 de ani, a fost diagnosticat cu demenţă progresivă. Rezultatele examenului RMN au arătat că era foarte probabil să dezvolte boala Alzheimer.
În timp, începuse să aibă lipsuri importante ale memoriei, cum ar fi să nu ţină minte unde erau lingurile sau cum să ia apă din frigider. De asemenea, începuse să dezvolte depresie. Depresia poate fi precursorul bolii Alzheimer, conform andreilaslau.ro.
Când boala avansase considerabil, dr. Newport a decis să încerce tratamentul cu ulei de cocos. A cumpărat ulei de cocos virgin şi i-a dat soţului ei 36 de grame (2 linguri) pe zi, timp de peste o lună. Rezultatele au fost incredibile. După o lună şi jumătate, soţul ei era aproape recuperat.