Mare atentie daca mergeti pe litoral, dar mai ales unde mancati. Inspectorii OPC au gasit la un restaurant din Mamaia carne de pui veche de 7 ani. Proprietarul, nervos că este verificat localul, și-a spart in cap un pahar după care a început să-i stropească pe inspectori cu sângele care îi curgea din rană.
„M-a socat puiul in varsta de sase ani care dupa parerea mea asa cum am mai spus trebuia sa mearga la scoala nu sa stea intr-o lada de frig. Avea varsta pentru prescolari, trebuia sa intre intr-un alt circuit decat cel de alimentatie public. Din opt pui, 9 expirati. Unul de acum 6 ani, unul de acum 7 ani.”, a declarat unul dintre inspectori, conform stirileprotv.ro.
Inspectorii au alertat poliția și au chemat o ambulanță care l-a preluat pe bărbatul recalcitrant după care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijirile medicale de care avea nevoie.
OPC Constanța a demarat o serie de controale în mai multe unități de alimentație publică, pentru a se preveni îmbolnăvirea clienților, sau servirea unor preparate improprii consumului. Ajunși la terasa „La steaguri“ din stațiunea Mamaia, inspectorii au descoperit în frigidere, dosite, pachete cu carne fără etichetă, preparate – perișoare, burtă de vită, ciorbe, saramuri ș.a. Cu alte cuvinte, tot ceea ce nu se vindea se congela și atunci când aveau clienți, scoteau mâncarea și o reîncălzeau, apoi ceea ce nu se consuma, ajungea iar în frigider. Prins cu atâtea nereguli, proprietarul terasei a început să facă scandal și să pozeze în victima unei răzbunări.
Asa cum era de asteptat, comisarii de la protectia consumatorului au inchis restaurantul. Masura a fost luata si in cazul altor doua localuri. Situatia este ingrijoratoare pe tot litoralul.