Marie Phitidis este un chef talentat si un blogger care adora sa incerce lucruri noi. Site-ul ei se numeste Phoodie si prezinta diverse retete la care multi dintre noi nu s-ar gandi vreodata ca ar putea exista.
Tanara a prezentat o reteta pe blogul ei care implica un desert adorat de multe femei: Toblerone. Ai nevoie de cateva ingrediente ieftine si de un cuptor cu microunde sau unul normal. Tot ce trebuie sa faci este sa maruntesti fiecare bucata de ciocolata si sa o pui intr-un recipient de portelan sau ceramica. Acesta va intra apoi la microunde.
Peste ciocolata martuntita (400 grame) pui 2 cani de frisca groasa si 210 grame de bezele albe moi (marshmallows). Daca nu gasesti marshmallows albe, poti folosi si colorate, dar aspectul se va schimba. Amesteci toate ingredientele de mai sus si bagi la cuptor.
Compozitia trebuie sa stea 3 minute la temperatura inalta si trebuie amestecata constant ca sa nu se arda. Dupa 3 minute o scoti, o mai amesteci bine cu telul si apoi o lasi la racit. Mai iei o portie de 250 grame de Toblerone pe care o tai marunt. O vei folosi la ornat.
Apoi mai iei 2 cani cu frisca batuta si o amesteci cu crema de Toblerone deja racita. Amesteca bine cu telul sau o spatula pana la omogenizare. Cocoloasele vor fi bucatile de alune din ciocolata topita. Imparte totul in 12 cani mici sau paharele si pune-le 45 minute la frigider. Inainte sa le servesti, presara ciocolata rasa peste fiecare cana cu spuma de toblerone.