Macrisul este o planta ale carei frunze se consuma crude sau gatite. Acestea au un gust usor acrisor si pot fi folosite si la diverse smoothie-uri, la acrirea ciorbelor sau in salate. Din nefericire, multe persoane ignora aceasta planta in ciuda beneficiilor pe care le are.
Macrisul are o valoare nutritionala mare si are calorii negative. Contine multe fibre, fier, vitamina C, acid folic, ion, sulf, zinc, potasiu, fosfor, vitamina A si multi fitonitrienti.

Macrisul este indicat in dieta persoanelor care au probleme cu glanda tirodida si accelereaza metabolismul, un lucru care ajuta persoanele bolnave de hipotiroidie.

Decoctul din aceasta planta e bun pentru afectiuni ale pielii, de la alergii, eczeme la psoriazis. Este un aliat bun in preventia bolilor cardiovasculare datorita continutului de luteina, zeaxantina si carotidieni naturali.
Ajuta persoanele cu colesterol ridicat, reduce grasimile din sange si previne ateroscreloza. Este un bun antialergenic datorita nivelului ridicat de vitamina C.

Macrisul regleaza diureza, previne formarea nisipului sau a pietrelor la rinichi. Trateaza edemele si mentine sanatatea ochilor datorita aportului ridicat de vitamina A. Previne cataracta si imbunatateste vederea.
Sursa: healthy.kudika.ro