
Ingrediente:
faina = 185g ( cernuta )
unt = 160g ( topit si adus la temperatura camerei )
oua = 4 buc
galbenus de ou = 1 buc
zahar = 150g
esenta de vanilie
un praf de sare neiodata
bicarbonat de sodiu = 1/2 lingurita ( stins in putina zeama de lamaie )
coaja si zeama de la 1 lamaie ( de marime potrivita )
Mod de preparare:

Am incorporat apoi untul, dupa care am adaugat faina, treptat, amestecand usor dupa fiecare transa.
La final am pus bicarbonatul de sodiu, stins in putina zeama de lamaie.
Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l la rece timp de o ora. Ingredientele se vor combina intre ele si vor face aluatul mai gustos si pufos.
Apoi pune cate o lingura de compozitie in formele speciale si baga-le la cuptorul preincalzit la 200 grade C.
Lasa-le la copt 10 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Sfat: – daca folosesti forme din silicon, nu trebuie sa le ungi.
– daca folosesti o tava din metal, unge-o cu ulei sau unt si pune putina faina, apoi sa o pui la frigider 15 minute.