
– Alcoolul în exces, pe lângă alte neplăceri, poate aduce 2-3 kg în plus, chiar dacă nu mănânci nimic. 2 pahare de vin pe zi de câteva ori în această perioadă nu sunt periculoase.
– Un alt aliat în această perioadă este centimetrul. Măsurați-vă o dată la 3-4 zile pe stomacul gol si „luați măsuri” dacă e cazul.
– Nu cunsumați fructe pe lângă dulciurile tradiționale, ci ÎN LOC DE acestea. Dacă mâncați cozonaci sau prăjituri, renunțați la fructe. Singura excepție e ananasul crud care intensifică arderile și ajută digestia. Dulciurile se consumă în prima parte a zilei până în ora 15-16.
– Masa de seară trebuie să conțină neapărat carne slabă (pește, vită, pui) și salată, niciodată desert.

1. Puțin din tot. Nu vă aruncați în farfurie cu gândul să devorați totul. Gustați din toate preparatele câte puțin și nu mai mâncați după ce v-ați săturat. Încearcați să nu vă reprimați poftele, fiindcă e normal să vă facă cu ochiul mâncărurile delicioase de pe masa, doar că este bine să mâncați cu moderație.
2. Nu faceți excese de alcool. Pe lângă faptul că alcoolul are și el un important aport caloric, după câteva pahare bune aveți șansa să faceți și excese de mâncare. Încercați să diluați alcoolul, fie cu apă, fie oscilând: după 1-2 pahare de alcool, beți un pahar cu apă plată.

4. Încercați să faceți sport. Nu leneviți peste măsură în mini vacanța de Paște. O doză de mișcare vă va ridica tonusul, vă va ține departe de acumulările de kilograme și vă puteți distra astfel alături de cei dragi. Așadar ieșiti în parc cu bicicleta sau rolele sau pur și simplu la o mică plimbare în aer liber.
5. Fără stres. Nu uitați că sunteți liberi în această perioadă, așa că încercați să fiți cât mai puțin stresați. Este dovedit științific că oamenii, cu cât sunt mai stresați, sunt mai tentați să își înece amarul în frigider.