E fascinant ce se intampla atunci cand te indragostesti. Cum reactioneaza corpul cand ti se aprind calcaiele dupa cineva!

Publicat: 07 apr. 2017, 13:21 Autor: Echipa Ciao.ro Life
E fascinant ce se intampla atunci cand te indragostesti. Cum reactioneaza corpul cand ti se aprind calcaiele dupa cineva!

Fluturii in stomac nu sunt singura reactie a corpului tau atunci cand te indragostesti. De fapt, in interiorul tau se petrec o multime de lucruri de-a dreptul fascinante atunci cand iti pica cineva cu tronc. Chiar daca nu vrei s-o recunosti nici in fata celor mai apropiati prieteni, vei avea certitudinea ca esti in limba dupa cineva atunci cand te regasesti in urmatoarele situatii:

Inima ta isi incetineste ritmul

Sistemul tau cardiovascular nu va sta chiar pe loc, dar isi va modifica ritmul considerabil. Se pare ca dragostea afecteaza nivelul de hormoni si din aceasta cauza tensiunea arteriala si pulsul vor fi si ele mai scazute.

Nu vei mai simti durerea

Daca esti obisnuit/a cu migrenele sau durerile de spate sau daca obisnuiesti sa te accidentezi frecvent in bucatarie, durerea nu va mai fi o problema pentru tine. Conform unui studiu realizat de Universitatea de Medicina Stanford, dragostea activeaza aceiasi receptori neuronali pe care ii activeaza medicamentele pentru durere. Suna convenabil, nu-i asa?

Iti vei descoperi latura posesiva

Universitatea de Stat din Florida a realizat un studiu care releva faptul ca, oricat de relaxat/a si cuminte ai fi atunci cand nu esti indragostit/a, latura ta posesiva va iesi la iveala atunci cand placi pe cineva. Asta se intampla de regula din cauza nevoii de a-ti proteja jumatatea si este o stare temporara, asa ca nu-ti face griji.

Nu te vei mai putea concentra


Pentru ca vei fi mereu cu gandul la dragostea vietii tale, capacitatea ta de concentrare se va reduce considerabil. Aceasta nu este o observatie “pe teren”, ci una publicata in periodicul de psihologie Motivation and Emotion.

Sistemul tau osos devine mai puternic


Cercetatorii au descoperit ca exista o corelatie intre sanatatea sistemului osos si relatiile de lunga durata. Conform Women’s Health, cuplurile aflate in mariaje fericite au oase mai sanatoase decat persoanele singure, din aceeasi categorie de varsta.

Ti se schimba vocea

Poate suna ciudat, dar la fel de ciudat suna si vocea persoanelor indragostite atunci cand vorbesc cu cele de care sunt atrase. Conform publicatiei Journal of Evolutionary Psychology, tonalitatea vocilor noastre este mai sus atunci cand vorbim cu persoanele iubite.

Ti se modifica perceptia gustului


Asociatia Americana de Psihologie a organizat o degustare de mancare si bauturi variate pe un esantion destul de mare de persoane indragostite si… neindragostite. Conform feedbackului oferit de acestia, s-a ajuns la concluzia ca cei indragostiti au tendinta sa simta totul mai dulce, indiferent de gustul analizat obiectiv al preparatelor.

Memoria iti joaca feste


Probabil ca ti s-a intamplat, in timp ce erai indragostit/a, sa uiti unde ti-ai lasat telefonul, portofelul sau cheile, sa uiti promisiunile facute prietenilor sau chiar sa intampini dificultati in a-ti aminti ce ai facut cu o zi inainte. Nu te speria, este ceva normal. Cauza este eliberarea de catre creier a oxitocinei, numita si hormonul iubirii. Aceasta se joaca cu memoria ta si te face sa fii cu capul in nori.

Ai probleme cu somnul

S-au facut numeroase studii legate de scaderea calitatii somnului in randul indragostitilor. Cel mai recent si relevant a fost publicat in Journal of Adolescent Health si a dezvaluit faptul ca gandul la obiectul dorintei chiar te poate tine treaz toata noaptea. De altfel, subiectii insisi au afirmat ca durata medie a odihnei s-a diminuat cu cel putin o ora.

Publicat: 07 apr. 2017, 13:21 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×