Pentru cei care nu se mai satura de pepenele verde, avem o alta varianta, numai buna pentru iarna ce vine, si anume pepene verde murat la borcan.
Ingrediente
-pepene verde
-30 g de sare la 1 l de apă
-15 ml de oțet de 9 % (la 1 l de apă)
Mod de preparare
1. Spălați pepenii verzi și tăiați-i pe lățime în rondele de 2-3 cm grosime.
2. Apoi tăiați rondelele în bucăți potrivite și așezați-le în borcanele spălate și sterilizate preventiv.
3. Turnați deasupra apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 10 minute, apoi scurgeți apa și repetați încă o dată procedura.
4. Scurgeți apa după 10 minute și turnați deasupra saramura clocotită. Saramura se fierbe timp de 10 minute, se strecoară printr-un tifon, se fierbe din nou și se adaugă oțetul la sfârșit.
5. Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească.
6. Păstrați borcanele la loc răcoros. Acești pepeni se păstrează mult timp, nu-și pierd aroma și capătă un gust nou.
Sursa: bucatarul.tv