Omleta este un fel de mancare preferat de multi romani, mai ales cand merg in vacante. Este micul dejun perfect care iti hraneste organismul cu proteine si vitamine, dar iti si confera o senzatie de satietate. Dar nu toti stiu sa o faca perfect!
Chef Anthony Bourdain a dezvaluit secretul sau pentru o omleta de vis! Bucatarul de 60 de ani a pregatit la tv acest mic dejun in care nu a pus smantana sau lapte ca sa il faca mai pufos sau gustos. Nu!
Bucatarul a marturisit ca in omleta sa pune doar ouale (evident :D), sare si piper. In tot acest timp, Anthony pune tigaia la incalzit si are grija ca aceasta sa nu fie prea fierbinte atunci cand pune ouale in ea.
Chef-ul bate ouale cu sarea si piperul pana cand galbenul se imbina cu albul. Aveti grija sa nu le bateti prea tare si culoarea sa devina uniforma! Asta e secretul lui. Apoi puneti o cantitate generoasa de unt in tigaie si asteptati pana cand face spuma.
Chef Anthony Bourdain sustine ca nu are rost sa pui lapte sau smantana in amestec, dar nici sa le agiti prea mult in tigaie pentru ca vei strica gustul!