Primele analize in cazul copilului mort dupa ce a mancat shaorma.
Rezultatele preliminare ale legistilor arata ca baietelul de 3 ani a facut stop cardio-respirator, cauza fiind necunoscuta, aceasta urmand sa fie stabilita in urma analizelor toxicologice.
Parintii micutului le-au dat politistilor detalii cu privire la ceea ce au mancat in ziua respectiva, despre traseul pe care l-au avut, precum si momentul in care au sunat la 112.
Adultii au spus ca li s-a facut rau dupa ce au mancat shaorma de pe Soseaua Vergului si au apelat 112 dupa ce copilului i-a fost rau toata noaptea. In urma controlului la unitatatea respectiva nu s-au gasit deficiente atat de grave care sa conduca la o situatie de genul acesta.
”In data de 15 mai am fost notificati de personalul de la Matei Bals asupra situatiei in care a decedat un copil de 3 ani si jumatate, dupa ce ar fi mancat dintr-o shaorma, care a intrat in soc si ulterior stop cardiorespirator, probabil in salvare.
În urma controlului la unitatea respectivă nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta, motiv pentru care s-au prelevat probe pentru examenul de laborator. Până acum pe alergeni nu a ieşit nimic pozitiv, nu au existat alergeni în produsele alimentare de origine animală sau non animală, respectiv legumele care se mai pun în shaorma”, a precizat Zvorişteanu, directorul DSVSA Bucuresti.
Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar penal pentru moarte suspecta in cazul micutului.
„Nu ştim care este cauza, este caz medico-legal. (…) S-a făcut probabil autopsia la IML. (…) În momentul de faţă e de competenţa Procuraturii. E vorba de un băieţel de trei ani jumătate, copilul a murit marţi. Părinţii sunt şi ei afectaţi”, a declarat Catalin Apostolescu, de la Institutul de Boli Infectioase ‘Matei Bals’.
Sursa: Digi24.ro