Aceste fructe rosii, carnoase si suculente nu sunt doar delicioase, dar au si numeroase beneficii pentru sanatate.
Ciresele au un scazut continut de calorii, dar sunt pline de substante nutritive, vitamine si minerale de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametri normali. Iata la ce sunt bune ciresele daca le consumi cat mai des.
Ciresele au un continut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguina in mod natural. Potasiul echilibreaza echilibrul fluidelor din corp, compensand efectul de crestere a tensiunii arteriale al sodiului.
Sucul de cirese poate diminua durerile musculare provocate de antrenamentul fizic. Cercetatorii sunt de parere ca antioxidantii din cirese sunt cei care protejeaza impotriva radicalilor liberi produsi in timpul exercitiului fizic, care ar putea duce la inflamatii dureroase.
Ciresele sunt bogate in betacaroten, vitamina C, antociani, toate impreuna actionand sinergic in lupta impotriva cancerului. In plus, studiile preliminare sugereaza ca antocianina si cianidina pot preveni aparitia mutatiilor genetice care pot duce la aparitia cancerului, dar impiedica si proliferarea celulelor canceroase.
Ciresele reprezinta una din putinele surse naturale de melatonina, un hormon care scade temperatura corpului provocand somnolenta. Melatonina regleaza ritmul cardiac si ciclul de somn al organismului. Aceasta substanta este esentiala si pentru sistemul imunitar, dar incetineste si procesul de imbatranire.
Sursa: frunza-verde.ro